Doorlopend krediet en het BKR

Doorlopend Krediet Aanvragen en het BKR

Doorlopend krediet en het BKR, wat zijn je mogelijkheden?

Een doorlopend krediet is een leenvorm waarbij je, in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening, niet in één keer het hele bedrag krijgt gestort. Bij een doorlopend krediet wordt er een kredietlimiet afgesproken en je kunt het geld in porties opnemen. Dat is handig als je de ene maand net iets meer om geld verlegen zit dan de andere maand.

Een BKR Registratie en toch een Doorlopend Krediet? Vergelijk hier en bekijk de mogelijkheden

Uiteraard betaal je bij een doorlopend krediet rente, net als bij elke andere lening, want dit is nu eenmaal de manier waarop kredietverstrekkers geld verdienen.

Om er zeker van te zijn dat je een geschikte kandidaat bent om een lening aan te verstrekken zal een bank informatie willen hebben over je financiële situatie. Deze informatie achterhalen ze door jou bepaalde vragen te stellen en door informatie in te winnen bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Bij dit bureau wordt bijgehouden welke kredieten er in Nederland allemaal worden verstrekt en welke mensen bijvoorbeeld betalingsachterstanden hebben. Wanneer jij iemand bent met een negatieve registratie bij het BKR (je hebt betalingsachterstanden) dan zal een bank jou in de meeste gevallen geen doorlopend krediet verstrekken omdat ze jou niet als een betrouwbare klant zien.

Doorlopend krediet aanvragen met BKR

Doorlopend Krediet Aanvragen en het BKRQua bedragen is een doorlopend krediet wel een beetje te vergelijken met een persoonlijke lening. Dit betekent dat het bedrag dat je kunt lenen meestal tussen de 2500 en 75.000 euro ligt. Voordat een bank overgaat tot het afsluiten van een doorlopend krediet zal er over het algemeen informatie worden ingewonnen over jouw financiële situatie door advies in te winnen bij het BKR (Bureau Kredietregistratie) in Tiel.

Het zou goed kunnen dat vervolgens blijkt dat je een aantekening in het bestand van deze organisatie hebt. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, ongeveer 9 miljoen Nederlanders staan geregistreerd, maar als uit de gegevens blijkt dat je in het verleden niet altijd even trouw hebt afgelost kan het plotseling wel een probleem worden. De meeste banken weigeren namelijk een doorlopend krediet te verstrekken aan iemand met een negatieve BKR-registratie.

Een doorlopend krediet afsluiten met een negatieve BKR-registratie

Zoals gezegd hoef je bij een bank niet aan te kloppen voor een doorlopend krediet als je in het bezit bent van een negatieve BKR-registratie. Waar het misschien wel lukt is bij de gemeentelijke kredietbank. Deze instelling is gespecialiseerd in het verstrekken van kredieten aan mensen die om de één of andere reden een negatieve BKR-registratie voor hun kiezen hebben gekregen.

Overigens moet je jezelf goed afvragen of het afsluiten van een doorlopend krediet wel een goed idee is als je al betalingsproblemen hebt. Bij een lening (in dit geval een doorlopend krediet) ben je namelijk sowieso meer geld kwijt dan je hebt geleend omdat er een rente wordt geheven die naast de aflossing moet worden betaald.

Doorlopend krediet aanvragen zonder BKR-check

Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, maar je vindt dat niemand dat hoeft te weten kan je bij een aantal aanbieders een doorlopend krediet afsluiten zonder dat er een BKR-check wordt gedaan. Een eventuele negatieve BKR-registratie komt op deze manier niet aan het licht. Bij dit soort kredieten gaat het overigens meestal over relatief kleine bedragen met een maximum van een paar honderd euro. Een nadeel is dat de ondernemingen die deze kredieten aanbieden meestal niet zijn aangesloten bij een toezichthouder.

Gaat er dus iets mis of ben je niet tevreden over de manier waarop het krediet wordt verstrekt dan heb je meestal geen instantie waar je naar toe kan met je klachten. Veel mensen die dit risico toch liever niet nemen besluiten in het geval van een negatieve BKR-registratie toch maar liever een andere oplossing te vinden. Meestal gebeurt dit in de vorm van een onderhandse lening bij familie of bekenden die het gewenste bedrag wel even kunnen missen.

Het is dus mogelijk om een Doorlopend Krediet aan te vragen met een BKR Registratie maar let wel goed op de voorwaarden tijdens het doorlopend krediet aanvragen en afsluiten.

3.6/513 ratings