Geld lenen zonder BKR

Lenen zonder BKR Toetsing

afm-lenen-kost-geld
Geld lenen zonder BKR? Het kan zo maar eens gebeuren dat u in de situatie komt dat u wel wat extra geld kunt gebruiken. Het afsluiten van een lening (uiteraard op een verstandige manier!) is dan een vrij logische stap. Er zijn dan ook verschillende kredietverstrekkers die u daar graag mee willen helpen. De meest voor de hand liggende optie bij het afsluiten van een lening is vaak om het via een bank te spelen. Daarnaast zijn er diverse andere kredietverstrekkers in Nederland actief waar u aan kunt kloppen.

Soms komt er bij het aanvragen van een lening echter een kink in de kabel, bijvoorbeeld omdat u volgens de leningverstrekker niet aan de vereisten voldoet. Wanneer dit het geval is, dan is de kans groot dat de term “BKR-registratie” valt. bent u namelijk geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) dan wordt het een stuk ingewikkelder om een lening af te kunnen sluiten, tenminste als het een negatieve registratie is.

Wat is een BKR-registratie eigenlijk?

Geld lenen zonder BKR ToetsingAls u een lening afsluit bij een leningverstrekker wordt deze handeling opgeslagen in een systeem bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het BKR houdt dus alle leningen bij die in Nederland worden afgesloten, tenminste als de geldverstrekkende instantie een bankvergunning heeft. Elke financier met zo’n bankvergunning is standaard aangesloten bij het BKR. Wanneer u een lening wilt afsluiten, maar de aanvraag wordt geweigerd in verband met een BKR-registratie is er ooit in uw verleden wat misgegaan bij het afbetalen van een krediet. U wordt namelijk als een “financieel risico” gezien, en daarom wordt uw aanvraag geweigerd. Overigens worden ook leningen die u perfect op tijd en volgens de regels aflost bij het BKR geregistreerd. Begint uw bank over het BKR, dan kunt u er van uitgaan dat er iets niet helemaal goed zit en is de kans groot dat de door u gewenste lening niet wordt afgegeven.

Waarom heb ik een BKR-registratie?

De reden dat u een BKR-registratie hebt is simpel: u hebt ooit een lening of krediet afgesloten, of u maakt gebruik van een regeling waarbij u pas later voor een product of dienst hoeft te betalen. Voor veel mensen is de vraag waarom ze een negatieve registratie hebben echter interessanter. Een negatieve registratie kan het gevolg zijn van het feit dat u slecht met geld om kunt gaan en enorm veel schulden hebt gemaakt. In dat geval is het ook helemaal niet verstandig om (nog) een lening af te sluiten. Maar laten we niet van dit scenario uitgaan.

In veel gevallen (en waarschijnlijk ook in uw geval) krijgt een consument een negatieve BKR-registratie voor zijn kiezen door een kleine en niet zo ernstige onachtzaamheid. U vergeet bijvoorbeeld eenmalig om de kosten van uw telefoonabonnement op tijd te betalen. Zoiets zegt in principe natuurlijk niets over uw kredietwaardigheid, maar toch kan u als risicogeval in het systeem komen te staan. Erg vervelend natuurlijk wanneer u een lening af wilt sluiten…

Geld lenen met negatieve registratie

Is het dus onmogelijk om een lening of een krediet af te sluiten wanneer u bij het BKR op de zwarte lijst staat? Gelukkig niet! Er zijn diverse aanbieders die u een lening of een krediet willen verstrekken zonder dat ze informatie inwinnen bij het BKR. Geld lenen zonder BKR toetsing is dus wel degelijk mogelijk. Wel wordt het natuurlijk iets lastiger omdat u specifiek op zoek moet naar kredietverstrekkers die u geld lenen zonder BKR.

Risico’s bij geld lenen zonder BKR Toetsing

Geld lenen zonder BKR kan in uw geval een hele goede optie zijn om toch die lening af te kunnen sluiten die u wenst. Toch is het (net als bij elke andere lening) verstandig om goed na te gaan wat de voorwaarden zijn die bij een lening zonder BKR toetsing van toepassing zijn. met name op het gebied van rente en aflossing moet u even goed opletten. Leningverstrekkers die geen BKR toetsing uitvoeren hebben op deze punten namelijk vaak behoorlijk strenge bepalingen waar u van te voren natuurlijk wel goed van op de hoogte moet zijn. een lening afsluiten, of dat nu met of zonder een BKR toetsing is, moet natuurlijk wel verantwoord zijn.

Rente en aflossing bij lenen zonder BKR

Kredietverstrekkers die leningen aanbieden zonder een BKR toetsing toe te passen hebben meestal iets met elkaar gemeen. Vaak wordt er namelijk een relatief hoge rente gevraagd voor een dergelijke lening. Dit doen deze leningverstrekkers omdat ze natuurlijk wat extra risico nemen door geen informatie op te vragen bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Let hier goed op voordat u de lening daadwerkelijk afsluit, want sommige aanbieders vragen een rentetarief dat – plat gezegd – gewoon echt belachelijk is. Ga een lening met een absurd hoge rente in elk geval niet aan, want de kans is groot dat u daar financieel eerder slechter dan beter van wordt.

Ook op het gebied van de aflossing is het verstandig om de voorwaarden eerst goed door te lezen voordat u een lening afsluit. Sommige aanbieders hanteren namelijk een zeer korte aflossingsperiode voor de lening. Het is in veruit de meeste gevallen natuurlijk prettig als u niet op stel en sprong hoeft te beginnen met aflossen. Vooral de zogenaamde minileningen staan erom bekend dat aflossen soms al binnen 30 dagen na het afsluiten van de lening geregeld moet zijn. dat kan behoorlijk wat stress opleveren. Kortom, wilt u geld lenen zonder BKR, lees u dan eerst goed in voordat u zo’n lening afsluit.

Geld lenen zonder BKR
1.68 (33.57%) 28 stemmen