Gebruik de prepaid creditcard nog overzichtelijker met een app

Gebruik de prepaid creditcard nog overzichtelijker met een app
Gebruik de prepaid creditcard nog overzichtelijker met een app
Leestijd: 2 minuten

Creditcards zijn bijzonder handig want het vergroot de mogelijkheid van de eigenaar enorm als het aankomt op het doen van transacties. Tegelijkertijd zit er ook een zeker risico aan het gebruik van een creditcard. Consumenten kopen met een creditcard namelijk op krediet (de naam zegt het al) en dat kan leiden tot financiële problemen. Daarom wordt er bij de aanvraag van een creditcard door de creditcardmaatschappij een kredietwaardigheidscheck uitgevoerd.

Het voordeel van prepaid creditcards

De hierboven genoemde kredietwaardigheidscheck wordt uitgevoerd door het BKR (Bureau Krediet Registratie) in Tiel. Een dergelijke check zorgt ervoor dat mensen met een problematische financiële situatie niet zomaar op krediet kunnen kopen. Op zich een goed gebruik, maar wanneer het uzelf betreft is het natuurlijk vervelend. Want bij bepaalde aankopen heeft u nu eenmaal een creditcard nodig. Dat is direct ook één van de voordelen van een zogenaamde prepaid creditcard. Daar zet u zelf namelijk geld op, en dat geld kunt u gebruiken voor transacties. In feite is er dus geen sprake van kopen op krediet. Daardoor is de aanschaf van een prepaid creditcard voor iedereen mogelijk; ongeacht de status die een consument heeft bij het BKR.

Nadeel van prepaid creditcards

Prepaid creditcards hebben helaas ook wat nadelen. Ze worden toch een beetje als ‘tweederangs’ creditcards beschouwd, en daarom laat de service die de aanbieder van de kaart aan de consument biedt soms wat te wensen over. Tenminste wanneer we dat vergelijken met een ‘echte’ creditcard. Zo was het lange tijd bij veel prepaid creditcards niet mogelijk om gemakkelijk en snel een overzicht van de transacties op te vragen via de mobiele telefoon. Sinds kort begint dat (gelukkig voor de eigenaar van een prepaid creditcard) echter langzamerhand te veranderen.

Prepaid creditcard overzichtelijker door apps

Wie gebruikmaakt van een iPhone, iPad of iPod touch en de beschikking heeft over een prepaid creditcard kan de financiën tegenwoordig op een bijzonder simpele manier bijhouden. Er zijn namelijk een aantal Apps ontwikkelt speciaal voor het bijhouden van de administratie op een prepaid creditcard. Met behulp van iTunes zijn deze apps eenvoudig te downloaden. Voor wie zijn prepaid creditcard-administratie graag overzichtelijk bijhoudt is dit dus zeker aan te raden.

ICS prepaid creditcard app

De kans dat er een app voor uw prepaid creditcard voor handen is, is vrij groot. Een van de apps die te downloaden is bestrijkt namelijk alle prepaid creditcards die uitgegeven worden door ICS (International Card Services) de grootste uitgever van creditcards in Nederland. Zowel (prepaid) MasterCards als Visa Cards worden door deze onderneming uitgegeven. Hebt u een prepaid creditcard via de ANWB, dan is daarvoor een speciale app beschikbaar.

4.7/512 ratings
Gerelateerde artikelen
Meer in Creditcard Online
Spraakverwarring reden onverwachte extra kosten prepaid creditcards
Spraakverwarring reden onverwachte extra kosten prepaid creditcards

Leestijd: 2 minuten Wie een standaard creditcard gebruikt krijgt vaak te maken met zogenaamde ‘surcharges’. Dit zijn extra kosten die...

Sluiten