Energie Vergelijken

Energie vergelijken? Vergelijk met een paar klikken de beste deals en stap direct over.

Vergelijker niet zichtbaar? Schakel dan je Adblocker uit voor deze pagina. Onze vergelijker werkt helaas niet wanneer je Adblocker actief is.

Energie vergelijken is steeds populairder aan het worden. Op het internet zijn tientallen sites te vinden die helpen om een goede deal te sluiten. Met veel succes, want elk jaar stappen meer dan een miljoen mensen over naar een andere energieleverancier.

Dat levert hen veel geld op. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die organisatie onderzoekt de concurrentie op de energiemarkt. Uit hun laatste onderzoek blijkt dat een huishouden bij een overstap gemiddeld 400 euro bespaart op de energierekening.

Hoe komt het toch dat steeds meer mensen de prijzen van energie vergelijken? En bereid zijn om te wisselen van energieleverancier? Dat is een beetje de eigen schuld van de leveranciers. Want leveranciers doen vooral hun best om nieuwe klanten binnen te halen; niet om bestaande klanten te houden.

Trouwe klanten, die lang bij dezelfde leverancier blijven, gaan zelfs alleen maar meer betalen. Terwijl nieuwe klanten profiteren van scherpe prijzen en interessante acties. Energie vergelijken en Regelmatig overstappen is dus goed voor je portemonnee.

Energie vergelijken voorbereiden

Energie vergelijken via Geld24.nl

Het heeft niet zoveel zin om zonder voorbereiding te gaan energie vergelijken en een energievergelijkingssite te bezoeken. Zo’n site kan alleen een goed aanbod doen als je je gegevens invult. Zoek daarom eerst de gegevens voor jouw situatie bij elkaar. Wat is het jaarverbruik en heb je een dubbele meter. En vooral: wanneer eindigt het huidige energiecontract.

Overstappen kan namelijk bij de meeste contracten alleen kosteloos in de laatste drie maanden voordat het contract afloopt. Als je eerder wilt overstappen pleeg je contractbreuk. Dat kan wel, maar dan betaal je een opzegvergoeding of een boete. Die kan flink oplopen.

Het is verstandig om vooraf na te denken over de duur van je nieuwe energiecontract. Die keus is afhankelijk van het energieverbruik. Langlopende contracten zijn voordelig als je verwacht dat het energieverbruik gelijk blijft. Maar dan kun je een lange tijd niet kosteloos overstappen.

Als je denkt dat je verbruik de komende periode zal wijzigen is een kortlopend contract een logische keuze. Wie binnenkort gaat verhuizen kan ook beter een kortlopend contract nemen. Bij de meeste energieleveranciers moet je bij een verhuizing het contract meenemen naar het nieuwe adres. Dat is onhandig, want dat contract past niet bij het nieuwe energieverbruik.

Waar moet je op letten bij het energie vergelijken

Het maakt voor de kwaliteit van het gas en de stroom niet uit bij welke leverancier je een contract afsluit. Gas en elektriciteit voldoen in Nederland aan standaardnormen en die zijn voor elke leverancier gelijk. Wat dat betreft zijn er geen goede of slechte leveranciers. De verschillen zitten in de prijzen, de manier hoe de energie wordt opgewekt en in de geboden service. Als je gaat energie vergelijken doe je dat op basis van de criteria die jij belangrijk vindt.

Als je gaat energie vergelijken kun je, zoals de meeste mensen doen, zoeken op laagste prijs. Maar er zijn ook andere selectiecriteria mogelijk. Je kunt energieleveranciers ook beoordelen op basis van service, op duurzaamheid of op looptijd van het contract.

Staar je niet helemaal blind op de lage tarieven van gas en elektriciteit. Want er zijn andere manieren om de energierekening omlaag te krijgen. Zo worden er door energieleveranciers regelmatig exclusieve energiedeals aangeboden. Die zijn misschien wat minder aantrekkelijk vanwege de energieprijzen, maar door de eenmalige overstapbonus zijn ze financieel toch heel interessant.

Een vergelijkingssite gebruiken

Vergelijk alle energieleveranciers

De prijzen van de energieleveranciers worden op vergelijkingssites zoals Geld24.nl bij elkaar gezet. Dat bespaart jou veel werk. Doordat zo’n site de prijzen van de verschillende leveranciers op een overzichtelijke manier presenteert is vergelijken gemakkelijk.

De sites zijn onafhankelijk, maar toch kan het gebeuren dat de ene site een beter aanbod doet dan de andere. Dat komt doordat iedere vergelijkingssite afspraken met de energieleveranciers maakt. Bekijk daarom voor de beste deal tijdens het energie vergelijken altijd het aanbod van enkele vergelijkingssites. Je kunt natuurlijk ook zelf de prijzen van de energieleveranciers op hun eigen site controleren.

De energierekening bestaat behalve uit de prijs van gas en elektriciteit uit een groot aantal andere componenten. Zoals de vaste en variabele leveringskosten, energiebelasting, B.T.W., opslag van duurzame energie, transportkosten, vastrecht, aansluitkosten en meterhuur. De leverancier van de energie heeft alleen invloed op de prijs van gas en elektriciteit.

Houd daar rekening mee. Want niet alle vergelijkingssites geven dit even duidelijk aan. Het kan dus gebeuren dat de prijs die op de energiefactuur staat een stuk hoger is dan in het energiecontract.

Onderstaand kun je meer informatie vinden over de verschillende energiemaatschappijen die je tijdens het energie vergelijken tegen zult komen:

Oxxio

Oxxio

Oxxio staat bekend om haar groene stroom en gas. Zij zijn een goede energiemaatschappij, ontstaan in 2000. Oxxio is altijd in beweging gebleven en heeft haar service jaar in en jaar uit verbetert. Op dit moment kan je namelijk gebruik maken van hun slimme Oxxio app, waarmee je jouw energieverbruik op een makkelijke en slimme manier in de gaten kunt houden.

Oxxio noemt zichzelf een energiepionier en heeft vooral voordelige aanbiedingen, een klantvriendelijke service en onmisbare tools in de app voor je in de aanbieding. Het team van Oxxio bestaat uit ruim 40 personeelsleden, die elk hart hebben voor de zaak.

De groene stroom van Oxxio

Oxxio geeft om onze planeet. Er bestaat maar één planeet aarde en zij geloven dat we daar een stuk beter voor moeten zorgen. Mooie gedachte. Maar Oxxio voegt daad bij haar woord. Want alle Oxxio klanten ontvangen alleen maar groene stroom. Deze groene stroom via Oxxio wordt door heel Europa opgewekt door windmolens. En daarmee is de stroom via Oxxio altijd zonder CO2-uitstoot ontstaan.

Op die manier draagt niet alleen Oxxio bij aan een beter milieu. Maar zorg jij er als klant ook nog eens voor dat je een bewuste keuze maakt, als het op jouw energieleverancier aankomt. En dat allemaal tegen een voordelig tarief.

Maar hoe kan jij thuis dan controleren of er echt 100% groene stroom uit jouw stopcontacten komt? Oxxio laat weten dat je niet kunt kiezen welke soort stroom er uit jouw stopcontact komt. Maar door jouw bijdrage, verbeter je wel hun groene stroomproductie. Het werkt op vraag en aanbod. Des te meer mensen om 100% groene stroom vragen, des te minder kolenstroom er opgewekt hoeft te worden. Hoe meer mensen groene stroom prefereren, hoe meer groene stroom er wordt opgewekt, des te meer dit soort stroom gaat overheersen.

Daarnaast worden er door Oxxio jaarlijks groencertificaten gedrukt. Dit bewijst dat zij hun energie inderdaad 100% groen opwekken.

Hoe werkt de Oxxio app?

Wat is er nou handiger dan een app om in één oogopslag te zien hoeveel energie je hebt verbruikt? Oxxio heeft haar slimme app gelanceerd en hiermee kan jij in grafieken bijhouden wat jouw verbruik per maand is. Dit biedt je overzicht en zorgt ervoor dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Met de Oxxio app heb jij dag en nacht inzicht in jouw verbruik. Hiermee heb je meer grip op jouw uitgaven. Je kan er je contract in terugvinden en nalezen. Ook ontvang je handige tips om bewuster met jouw energie om te gaan. En wanneer je vragen hebt of jouw gegevens wil wijzigen, kan je 24/7 via de chat in de app terecht.

Wist je dat jij ook tv, internet en bellen via Oxxio kunt regelen? Dan zie je ook het verbruik hiervan terug in de app. En wanneer je meer informatie nodig hebt over één van de Oxxio diensten, kan je alles nalezen in de app. Je hebt daarnaast alle nota’s bij elkaar, zodat je dit altijd makkelijk kunt terugvinden.

Vattenfall

Vattenfall

Vattenfall heeft ruim 2 miljoen Nederlandse huishoudens als klant. En ze zien dat aantal natuurlijk graag verder groeien. Het leuke aan Vattenfall is dat zij ook bedrijven en de Nederlandse overheid voorzien van groene energie. En het belangrijkste doel voor deze energieleverancier is, dat zij binnen één generatie fossielvrij leven, mogelijk willen maken.

Nederland beschikt op dit moment nog niet over genoeg groene stroom om alle huishoudens, scholen, bedrijven, de overheid en ziekenhuizen van bewuste stroom te voorzien.

Maar Vattenfall laat weten dat hier op korte termijn al een grote verandering in kan plaatsvinden. Zij werken namelijk samen met partners om zoveel mogelijk windparken en zonneparken te bouwen. Ook investeren zij in manieren om groene energie op te wekken. Zo komt een Nederland, volledig draaiend op groene stroom steeds dichterbij.

De werkwijze van Vattenfall

Vattenfall betekent waterval en komt uit het Zweeds. De naam heeft betrekking op het energie opwekken door waterkracht. Oftewel groene stroom. Het bedrijf zit al enige tijd in Nederland maar heeft zijn oorsprong in Zweden liggen.

Vattenfall maakt naast van waterkracht, ook gebruik van de zon en oer-Hollandse wind om hun energie op te wekken. Zij bouwen namelijk het grootste windpark op zee ter wereld. En dit doen ze vanuit zichzelf, zonder subsidie. Wanneer dit windpark af is, kan het ruim 3 miljoen huishoudens van stroom voorzien.

Daarnaast neemt Vattenfall meerdere maatregelen om richting een fossielvrij leven te gaan. Zo maken zij elektrisch reizen steeds aantrekkelijker en bovendien veel makkelijker. Zij zijn eveneens een pionier in het bijdragen aan elektrische auto’s.

Vattenfall heeft een netwerk van oplaadpalen door heel Europa, Vattenfall InCharge genaamd. Daarmee wordt reizen met de fiets of op de elektrische wijze steeds meer gestimuleerd.

De manier waarop Vattenfall haar klanten aan zich bindt

Vattenfall maakt gebruik van een beloningssysteem voor trouwe klanten. Een fossielvrij leven binnen één generatie kunnen zij namelijk niet in hun eentje bewerkstelligen. Vandaar dat zij hun klanten willen inzetten om ze bij dit doel te ondersteunen. Hun Blijven Loont pakket zorgt ervoor dat vaste klanten mooie kortingen ontvangen op de leveringskosten van hun stroom. En des te meer jaren je klant bent, des te hoger jouw korting wordt. Deze kortingen gelden voor de klanten die naast stroom, ook hun warmte en gas via Vattenfall regelen.

Daarnaast hebben zij nog het Exclusief pakket. Dit bestaat uit een interactief spaarprogramma. Hiermee kan je sparen voor cadeaus en duurzame producten uit hun assortiment. Maar ook georganiseerde uitjes met kortingen en je maakt elke maand kans om prijzen te winnen. En de kans op een prijs wordt groter, des te langer je klant bij Vattenfall bent.

En wist je dat je ook op elk gewenst moment inzicht hebt in jouw verbruik? Zo wordt energiebewust leven een stuk leuker, want je ziet meteen het resultaat van jouw inzet. En als laatste vertrouwt Vattenfall op jouw planning. Je kiest bij hen namelijk zelf de betaaldag en het bedrag wat je voor die termijn wil betalen. Vattenfall ziet het klantcontact eerder als een goede samenwerking. En daardoor binden zij steeds meer Nederlandse huishoudens aan hun energiebedrijf.

Vandebron

Vandebron

Vandebron positioneert zich als een energieleverancier met een missie. Zij hebben namelijk als doel om samen met haar klanten en partners toe te werken naar 100% groene en dus duurzame energie. Zij bieden al meerdere innovatieve toepassingen waardoor je slimmer met jouw energieverbruik om kunt gaan.

Vandebron is een zeer positief ingesteld energiebedrijf en wil vooral een groene verandering in energieland doormaken. Zij streven ernaar om de energiemarkt duurzamer en transparanter te maken. Mensen die naar Vandebron overstappen, kiezen een bewuste energieleverancier en maken impact om de energiemarkt te vergroenen. Op die manier willen zij ervoor zorgen dat er meer groene stroom wordt opgewekt.

Wat krijg je als je een energiecontract bij Vandebron afsluit?

Ten eerste zul je tijdens het energie vergelijken zien dat  je bij Vandebron uit meer dan 200 duurzame producenten van groene stroom kiezen. Op die manier kies je voor een producent die bij jouw ideeën en visie past. Je weet meteen waar en hoe jouw energie wordt opgewekt en waar jij jouw geld in investeert. Hiermee zorgt Vandebron ervoor dat je verzekerd bent van 100% groene stroom.

Daarnaast krijg je toegang tot de slimme Vandebron meter. Deze meter is digitaal en jouw netbeheerder kan de meterstanden dan op afstand voor je uitlezen. Mits je hier toestemming voor geeft uiteraard. Wanneer je hiervoor kiest, zijn jouw meterstanden ook direct af te lezen door Vandebron. Dit betekent dat jij jouw meterstanden nooit meer hoeft door te geven.

Daarnaast geeft Vandebron je ook een aantal tips om zuiniger met jouw energie om te gaan. Laat apparaten niet op standby staan. Wanneer jouw devices zijn opgeladen, kan je ze beter meteen uit het stopcontact halen. Zet de verwarming iets lager en trek die gezellige en warme trui nog eens aan. Vervang spaarlampen door led lampjes. Was jouw kleren op 30 graden. Neem wat kortere douches en nog veel meer.

Op die manier leer je bewuster te leven en draag je bij aan de verbetering van het milieu. Veel mensen zien dat als een leuke uitdaging.

Wat maakt Vandebron uniek?

Vandebron wekt of koopt nooit fossiele energie op. Deze fossiele energie is sterk vervuilend, veel te ouderwets en wordt door sommige concurrenten met valse duurzaamheidscertificaten verkocht aan hun klanten als groene stroom. En Vandebron wil dit soort praktijken juist tegengaan. Veel mensen vinden de onduidelijkheid over hun energiebron niet fijn.

Vandaar dat jij jouw bron bij Vandebron gewoon zelf kunt selecteren uit meer dan 200 milieubewuste aanbieders. Hiermee zorgt Vandebron ervoor dat zij volledig inzichtelijk hebben, waar en op welke manier jouw energie wordt opgewekt. Dan weet je zeker dat jouw geld naar het opwekken van groene stroom gaat.

Ook laat Vandebron weten dat zij nooit meer verdienen, op het moment dat jij meer energie via hun bronnen gebruikt. En hierdoor kunnen zij al hun klanten al jaren verblijden met een vaste lage prijs voor hun energierekeningen. Ook de energieproducenten ontvangen altijd een eerlijke prijs. Zodat zij nog beter kunnen investeren in het produceren van duurzame energie. Op die manier ontstaat er een win-win-win situatie, waar de wereld ook nog eens een stuk beter van wordt.

Budget Energie

Budget Energie vergelijken

Budget Energie levert stroom aan ruim 1 miljoen huishoudens in Nederland. Zij houden zich bezig met het leveren van energie op maat. Want niet elk huishouden heeft hetzelfde energiepakket nodig. Tijdens het energie vergelijken zul je dan ook zien dat Budget Energie drie verschillende energiepakketten aanbiedt.

Maar de strekking van hun energie blijft hetzelfde. Je ontvangt namelijk altijd 100% groene stroom. En voordat je een definitief contract bij Budget Energie afsluit, heb je natuurlijk 14 dagen bedenktijd. Daarnaast bieden zij je graag hun goede en persoonlijke service aan. En wanneer je naar hen overstapt, regelen zij dit voor je.

Ook belooft Budget Energie lage prijzen, zeker als je al langer klant bij hen bent. Dit is voor veel mensen een goede reden om tijdens het energie vergelijken voor Budget Energie te kiezen.

De energiepakketten van Budget Energie

Zoals eerder genoemd biedt Budget Energie drie verschillende pakketten aan. De eerste is het 1 jaar vast pakket. Hiermee krijg je 1 jaar stroom tegen exact hetzelfde tarief. Er komen dus geen onverwachte prijsstijgingen bij kijken. Na dit jaar kan je het energiepakket per maand opzeggen. Wanneer je graag langer gebruikmaakt van dezelfde energieleverancier hebben zij het 3 jaar vast pakket voor je. Dan ben je 3 jaar lang gegarandeerd van stroom tegen dezelfde vaste prijs.

Ook bij dit pakket komen er geen prijsstijgingen voor. En je hebt ook geen omkijken meer naar je contract, als deze eenmaal is afgesloten. Ben je liever flexibel? Dan is hun variabel pakket iets voor jou! Hiermee betaal je altijd de actuele tarieven maar kan je het contract op elk gewenst moment opzeggen.

Hoe zorgt Budget Energie voor haar 100% groene stroom?

Groene stroom is alle stroom die door de natuur wordt opgewekt. Denk aan de zon, de wind, water of de verbranding van biomassa. Budget Energie investeert in bedrijven die groene stroom opwekken. Dus wanneer je een bewuste energieleverancier zoekt, ben je bij hen aan het juiste adres. Het nadeel van groene stroom is, dat het in Nederland nog niet heel veel wordt opgewekt. Dus de groene stroom dient vaak uit het buitenland te komen.

Wanneer je tijdens het energie vergelijken voor groene stroom kiest, komt er geen andere soort stroom uit jouw specifieke stopcontacten. De Nederlandse energiebron heeft namelijk een mix van groene en grijze (slechte) stroom. Maar des te meer Nederlanders voor groene stroom kiezen, des te meer de groene stroom in de bron zal gaan overheersen.

Waardoor er over een paar jaar alleen maar groene stroom door alle Nederlandse stopcontacten zal vloeien.

Hoe zit het met stroometiket via Budget Energie?

De Nederlandse overheid controleert energieleveranciers op kwaliteit en echtheid met de stroometiketten. Hiermee verplichten zij alle stroom aanbieders om inzichtelijk te maken waar zij hun stroom en energie vandaan halen. Budget Energie staat volledig achter deze wet- en regelgeving, want zij vinden transparantie in de markt erg belangrijk.

Budget Energie heeft hun stroometiket inzichtelijk op hun website staan. En hier kan je dus controleren waar zij de energie vandaan halen. Zij putten de meeste groene stroom uit windenergie (van Nederlandse bodem) en daarna uit waterkracht (uit Spanje, Noorwegen en Italië). Als je meer wil weten over de energiebronnen van Budget Energie kan je hun site raadplegen.

Essent

Essent energie

Essent is al sinds 1909 actief in de energiebranche. Zij hebben dus al jarenlang ervaring binnen de sector en hebben ook de nodige veranderingen door- en meegemaakt. Essent heeft zich de laatste jaren vooral gericht op de toenemende vraag naar groene energie. Zij merkten dat de klanten bewuster om wilden gaan met hun energie

. Doordat Essent zich al meerdere keren heeft aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen, die elke tijd met zich meebracht, zijn zij zeer goed in het aanpassen naar de wensen van haar klanten. En sinds oktober 2016 heeft Essent zelfs geen eigen kolencentrales meer. Dit laat zien dat zij graag willen meewerken aan het opwekken van groene stroom.

De ontwikkelingen van Essent door de jaren heen

In 1909 is de Provinciale Limburgse Elektriciteits Maatschappij (PLEM) opgericht, dit was de voorloper op Essent. Door vele samenwerkingen en ook een aantal fusies door de jaren heen, is in 1999 Essent ontstaan. Essent staat voor Essentie, Vitaliteit, Brandstof en Energie. Es(sent), sent to you, als referentie naar haar klanten.

In 1988 kon men bij Essent al kiezen uit twee soorten stroom. Namelijk de energie die uit kolencentrales werd opgewekt, of windenergie. Essent bouwde namelijk mee aan het eerste windmolenpark van Nederland. In 1995 hebben zij als bedrijf het concept Groene Stroom bedacht. En vanaf dat moment werden zij één van de grootste leveranciers van groene stroom in Nederland. Vandaag de dag zet Essent zich nog steeds in om efficiënter en milieuvriendelijker stroom op te wekken.

De missie en visie van Essent

De ontwikkelingen op de energiemarkt volgen elkaar in rap tempo op. Dat is goed, want dit betekent dat veel bedrijven zich bezighouden met het verbeteren van de winning van groene energie. Ook Essent stelt zich innovatief, inspirerend en enthousiast op tegenover de groene energie van de toekomst. Op hun site vind je een maandelijkse rubriek terug, waarin ze hun klanten op de hoogte houden van hun vorderingen. Zo zet Essent zich bijvoorbeeld ook in om de CO2 uitstoot van auto’s tegen te gaan. Zij werken samen met een startup, Hidden genaamd, die oplaadpalen voor elektrische auto’s van particulieren ontwerpt. Wanneer er minder schadelijke stoffen vrijkomen, gaan wij met zijn allen een mooiere toekomst tegemoet.

Verder heeft Essent flink geïnvesteerd in haar eigen opleidingscentrum voor monteurs. Zij bieden alleen echte vakmensen aan, waardoor bepaalde installaties ook echt op de juiste manier gebouwd en geïnstalleerd worden. Want dan kan groene stroom nog beter opgewekt worden.

De verschillende energiepakketten bij Essent

Essent biedt je meerdere opties aan. Zo kan je tijdens het energie vergelijken kiezen of je een contract van 1, 3 of 5 jaar met hen wil afsluiten. Voor de mensen die liever niet aan vaste contracten vast zitten, hebben zij voor een meerprijs ook een maandelijks opzegbaar energiecontract. Het meest gekozen energiepakket is die van 3 jaar. Daarmee ontvang je namelijk ruim 300 korting op jouw uiteindelijke rekening. En je kan ook nog kiezen voor een gratis Nest Thermostat E. Hiermee kan jij jouw thermostaat op afstand bedienen. Zodat je altijd in een lekker warm huis thuis komt.

Energiedirect.nl

Energie Vergelijken

Energiedirect.nl is in 2002 opgericht en zet zich tegenwoordig in voor groene stroom. Hun missie is om iedereen in Nederland van groene stroom, tegen een scherpe prijs te voorzien. Het leuke aan Energiedirect.nl is, dat je bij hun alles direct online kunt aanvragen en regelen. Daarnaast hebben zij verschillende beoordelingen van de WUA ontvangen, waarmee zij zich de beste energie website van het jaar mogen noemen.

En één van hun medewerkers David, is door de Nationale CQ-test uitgeroepen tot de beste klantadviseur van heel Nederland. Dit zijn mooie prestaties. Vandaar dat steeds meer mensen meer over Energiedirect.nl willen weten. Zij leveren je namelijk 100% groene stroom, zonder gedoe en met heel veel gemak.

Waar haalt Energiedirect.nl haar groene stroom vandaan?

Energiedirect.nl geeft je tijdens het energie vergelijken de mogelijkheid om voordelige en 100% groene stroom af te tappen. Dit is ideaal wanneer je een eerlijke prijs wil betalen, maar tegelijkertijd ook milieubewust bezig wil zijn. Wanneer je klant wordt van Energiedirect.nl betaal je voor groene windstroom wat in Europa is opgewekt.

Wist je dat de tegenstander van groene stroom, grijze stroom is? Grijze stroom klinkt negatief en dat is het ook. Want grijze stroom wordt door sterk vervuilende centrales opgewekt door gas en steenkool. Daarbij raken de brandstoffen langzaam maar zeker op. Terwijl men bij groene stroom, bronnen gebruikt die niet in mindering worden gebracht tijdens het opwekken van de stroom. Denk hierbij aan water, zon en windkracht.

Het nadeel van stroom is, dat het niet door verschillende kabels loopt en groene stroom dus niet gescheiden kan worden van grijze stroom. Maar des te meer de groene stroom gaat overheersen, des te minder grijze stroom er nodig is. Waardoor de groene stroom uiteindelijk de hele energiebron voor Nederland zal vullen. Groene stroom is te traceren en Energiedirect.nl heeft een energie certificaat Garantie van Oorsprong (GvO). Dit betekent dat zij hun stroom echt uit de windparken halen.

De voordelen van een contract bij Energiedirect.nl

Wanneer je klant wordt bij Energiedirect.nl, geniet je van een aantal voordelen. Ten eerste, en dit voordeel is belangrijk voor veel van Energiedirect.nl haar klanten, investeer je in 100% groene windenergie. Hierdoor ben je bewust bezig en kies je voor een beter milieu. Daarnaast krijg je als klant aardig wat voordeel. Energiedirect.nl regelt haar zaken goed, waardoor jij als klant altijd een eerlijk tarief betaald. En als laatste kun je gebruikmaken van hun Regelneef app. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van jouw energieverbruik.

En door de app kan jij al jouw energiezaken zelfs vanaf jouw smartphone regelen. Dat is wel zo makkelijk. Via de app kan je bijvoorbeeld jouw termijnbedrag aanpassen. Zodat je altijd zelf de touwtjes in handen hebt als het op jouw jaarrekening aankomt.

Wanneer je klant wil worden bij Energiedirect.nl, regel je dat makkelijk zelf en online. Schrijf je in, krijg 14 dagen bedenktijd en ontvang meteen een mail met een bevestiging van jouw contract. Daarna ontvang je de inloggegevens voor de site en de Regelneef app. Energiedirect.nl kan ook nog eens jouw oude contract voor je opzeggen en ze lezen jouw meterstanden automatisch uit, zodat je die nooit meer hoeft door te geven.

NLE

NLE

NLE stond eerder bekend als Nederlandse Energie Maatschappij. Zij zijn sinds 2005 actief als energieleverancier. Hun missie en visie is om hun concurrenten uit te blijven dagen, waar andere kleinere energiemaatschappijen stoppen. NLE gelooft er namelijk heilig in, dat wanneer er meer concurrentie op de markt is, de energieprijzen lager zullen uitvallen. Met hun bedrijf proberen ze de energiemarkt scherp en eerlijk te houden.

Daarnaast investeren zij geld in technologische ontwikkelingen, waarmee groene energie kan worden opgewekt. NLE positioneert zich graag als een jong, innovatief, onafhankelijk en nieuwe energiemaatschappij. Eentje die de prijzen voor groene stroom, koste wat het kost laag houdt voor haar klanten.

Energie aanvragen via NLE doe je zo

NLE biedt je een speciale overstapservice aan. Hierbij nemen zij het gehele overstapproces voor hun rekening. Na het energie vergelijken ga je door naar de aanvraag waar jij je als nieuwe klant bij NLE aanmeldt, ontvang je dezelfde dag nog jouw nieuwe energiecontract. En op dat moment zegt NLE automatisch jouw huidige contract, wat je via jouw oude energieleverancier had lopen, op.

Houd er wel rekening mee dat het overstappen op NLE ongeveer 35 dagen in beslag neemt. Dus wees ruim op tijd met de einddatum van jouw huidige energiecontract. Anders kan het zo zijn dat je een paar dagen zonder energie komt te zitten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Maar wanneer je echt een spoedgeval hebt, is NLE er uiteraard voor je. Stel dat je midden in een verhuizing zit en je opeens realiseert dat je nog een energieleverancier dient uit te kiezen. Bij NLE kan je dan terecht voor een spoedaanvraag. Zij zorgen ervoor dat jij dan zo snel mogelijk gas en stroom in huis ontvangt. NLE werkt graag voor haar klanten, vandaar dat een spoedaanvraag geen enkel probleem is.

NLE en haar groene stroom

NLE geeft aan dat veel grote energiemaatschappijen groene stroom als marketing- en dus lokinstrument inzetten. Zij liegen eigenlijk over het feit hoe schoon de energie is, waarin zij jouw geld investeren. En ook is op dat moment niet altijd duidelijk hoeveel geld je er nou precies voor betaald. NLE is sinds 2013 actief om deze gecreëerde misstanden uit de wereld te helpen. Zij hebben hun jokkebrok-advertenties ingezet om meer transparantie van zichzelf en de concurrenten af te dwingen.

Daarnaast wordt er misbruik gemaakt van de zogenoemde Garantie van Oorsprong (GvO) certificaten. Grijze stroomproducenten kopen deze illegaal op en plakken dit etiket aan hun energiebedrijf. Terwijl zij helemaal niet in groene stroom investeren.

Wat kan GLE jou bieden?

Om het allemaal makkelijk en betaalbaar te houden, kan je bij GLE zelf kiezen waar jij jouw elektriciteit vandaan wil laten komen. Zo kan je kiezen uit Europese windenergie of puur Hollandse windenergie. De Europese variant kost een gemiddeld huishouden rond de 1,90 euro extra per jaar, wanneer je het met grijze stroom vergelijkt. Nederlandse windenergie kost daarentegen rond de 12 euro extra per jaar, ten opzichte van de slechtere grijze stroom. De reden dat Nederlandse windenergie duurder is, is omdat wij er relatief weinig van hebben. Dus het geld wordt geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe windmolenparken in ons eigen land.

Eneco

eneco energie

Eneco is één van de grootste en meest bekende energieleveranciers van Nederland. Je hebt er vast wel eens iets over gelezen of over gehoord? Eneco doet haar best om zo veel mogelijk groene stroom op te wekken. Wanneer je voor Eneco kiest, kan je de keuze maken uit Europese windenergie, Nederlandse windenergie of zonne-energie uit de Nederlandse zonnepaneelparken.

Het mooie aan Eneco is, dat zij door hun bekendheid veel in de media kunnen doen, om aandacht voor groene stroom te creëren. Zo hebben zij vaak campagnes lopen om meer mensen bewust te maken en te laten kiezen voor groene stroom. Dit is op zichzelf al een mooi initiatief.

Eneco vraagt zich af waarom jij omschakelt?

Eneco zet zich in om meer mensen over te laten stappen op groene stroom. Vandaar dat zij zich afvragen, wanneer jij jezelf zou omschakelen. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen een bewuster leven willen leiden. Dit uit zich bijvoorbeeld in minder vlees eten, de wereld schoner houden, duurzame producten kopen en dus overstappen op 100% groene energie.

Want wist je dat wij deze stap met zijn allen dienen te zetten, eer wij er een succes van kunnen maken? Op dit moment wordt er namelijk nog veel grijze stroom (kolencentrales en gassen) opgewekt, wat het milieu ernstig vervuild. Wanneer meer mensen op groene stroom overstappen, krimpt de grijze stroom energie en zal de 100% bewuste en betere energie de overhand krijgen op de energiemarkt.

Eneco vraagt haar klanten en overigens ook de niet klanten, wat hen zou doen besluiten om over te stappen naar groene energie. Deze actie leidt tot honderdduizenden berichten en redenen waarom mensen liever naar een bewuste energiemaatschappij willen overstappen. Zo denken zij liever aan de toekomst, hun kinderen, de wereld, de dieren en de natuur. Om welke reden zou jij overstappen?

Tips van Eneco om energie te besparen

Eneco heeft een aantal energieproducten op de markt gebracht die een stuk zuiniger en beter zijn voor onze planeet. Daarnaast biedt Eneco je altijd inzicht in jouw energieverbruik, waardoor je er bewuster mee omgaat. Energie besparen wordt een hobby. Denk maar aan de app Mijn Eneco of Toon. Toon is de slimme thermostaat die Eneco heeft uitgebracht. Je ziet er niet alleen wat je bespaart, je kunt er ook handige tips krijgen om jouw huis groener te maken.

Toon krijg je standaard meegeleverd op het moment dat je een 4-jarig abonnement bij Eneco afsluit. Maar je kan hem uiteraard ook los bij ze aanschaffen. Het leuke aan Toon is dat jij jouw huis op afstand kunt bedienen. Dus wanneer je per ongeluk de verwarming aan hebt laten staan, kan je hem altijd en overal uitzetten via jouw smartphone.

Heb jij met spoed groene energie nodig?

Eneco is er ook voor je op het moment dat je plotseling zonder stroom komt te zitten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als jouw huidige energiecontract afloopt of je een nieuw huis betrekt. Eneco’s spoedservice zorgt ervoor dat jij diezelfde dag nog gebruik kunt maken van hun stroom en gasnetwerk.

Engie

Engie

Engie is een Belgisch energiebedrijf. Zij hebben de consument en bedrijven een uitgebreid aanbod te bieden. Zo hebben zij 4 verschillende energiecontracten die je bij hen zou kunnen afsluiten. Ook hebben zij een slimme Energy Manager Business, waarmee je jouw energieverbruik online kunt inzien en controleren. Je kan bij hen makkelijk online een vrijblijvende offerte aanvragen. Wanneer je ermee akkoord gaat, krijg je het energiecontract opgestuurd.

Als je na het energie vergelijken overstapt van een andere leverancier naar Engie, regelen zij ook nog de administratieve kant voor je.

De missie en visie van Engie

Bij Engie willen zij ervoor zorgen dat je meer geld overhoudt, maar je toch een betrouwbare energieleverancier hebt. Ook geven zij graag tips weg, om ervoor te zorgen dat hun klanten hun energieverbruik verlagen. Zij bieden je de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen. En zorgen ervoor dat jouw ketel in huis altijd zijn werk doet.

De verschillende energiecontracten die Engie je te bieden heeft

Engie is met 4 verschillende contracten tijdens het energie vergelijken een erg uitgebreide energieleverancier op de Belgische markt. Zij bieden je in elk geval altijd scherpe tarieven voor zowel hun elektriciteit als hun aardgas. Daarnaast voorzien zij je altijd van persoonlijk advies, op het moment dat je een energiecontract bij hen wil afsluiten. Verder bieden zij je geen 100% groene stroom, maar wel hernieuwbare energie. En dit komt van de windmolenparken in de Noordzee vandaan.

Ook kan je bij Engie jouw eigen zonnepanelen aanschaffen. Later in dit artikel lees je daar meer over.

De energiecontracten die Engie je te bieden heeft zijn:

– Fixed: jouw prijs is hier altijd gegarandeerd. Je bepaalt zelf hoelang je het contract wil laten lopen en er is geen herziening van het contract.
– Average: je kunt kiezen uit een jaar, maand of kwartaal prijs. En je betaalt de gemiddelde marktprijs van een door jou uitgekozen periode.
– Click: je profiteert van de markt. Je stelt jouw prijs namelijk in op een door jou geselecteerd moment. En je krijgt betaalt ICE Endex prijzen.
– Spot market: je betaalt de prijs die er op dat moment op de energiemarkt is.

Zonnepanelen regelen via Engie

Zonnepanelen worden steeds toegankelijker voor het grote publiek. Wist je dat jij door de aanschaf van zonnepanelen veel geld zou kunnen besparen? En met een scherp tarief help je ook nog eens mee aan een beter milieu. Engie geeft haar klanten vaak mooie instap kortingen op het moment dat zij besluiten om zonnepanelen aan te schaffen.

Engie heeft een slim systeem ontwikkeld waarmee zij de afmetingen van jouw dak met een satelliet kunnen uitmeten. Zo ontvang je zonnepanelen op maat en ziet Engie precies welke soort zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak. Daarnaast nemen hun experts de tijd om jouw wensen in kaart te brengen.

Daarnaast garandeert Engie je 10 jaar lang een goede opbrengst op het moment dat je voor hun zonnepanelen kiest. En valt de opbrengst uiteindelijk lager uit dan verwacht? Dan betalen zij zelfs het verschil aan je terug. Je kunt ervoor kiezen om de zonnepanelen per maand te betalen, maar Engie biedt je ook de optie om het gehele bedrag in één keer te betalen. Let wel: de zonnepanelen worden pas 8 weken na de offerteaanvraag bij je geplaatst, dit duurt dus eventjes.

Pure Energie

Pure Energie vergelijken

Pure Energie is een minder bekende Nederlandse energieleverancier, maar zoals je tijdens het energie vergelijken zult zien wel een hele interessante aanbieder.

Zij werken al ruim 25 jaar aan de verbetering van de Nederlandse energiemarkt. Hun doel is om de hele markt in ons land flink te verduurzamen. Dit maken zij onder andere mogelijk door zowel windmolens als zonnepanelen door heel Nederland te plaatsen. Zo zijn zij eigenaar van 75 windmolens en laten zij er nog veel meer bouwen.

Daarnaast verkoopt Pure Energie alleen de aantallen stroom die zij zelf opwekken. Hierdoor weet je als klant precies waar jouw stroom vandaan komt en waar jij je geld aan uitgeeft. Want het geld wat je bij Pure Energie uitgeeft, herinvesteren zij in het bouwen van nieuwe duurzame energiebronnen.

Wat is groene stroom van Pure Energie precies?

Groene stroom is een term die je waarschijnlijk steeds vaker voorbij ziet komen. Het houdt in dat groene stroom door duurzame bronnen wordt opgewekt. De elektriciteit komt uit de natuur, vandaar dat het groene stroom heet. En groene stroom heeft ook een heel positief effect op het milieu. Dus wanneer je hiervoor kiest, ben je ook nog eens verantwoord bezig. Pure Energie haalt haar groene stroom uit windmolens en zonnepanelen.

In Nederland kennen we veel wind, maar ook aardig wat zonnige dagen per jaar. En wanneer de zon ontbreekt, vult de wind het weer aan. Dus dan kan Pure Energie het hele jaar door groene stroom voor je opwekken.

Wist je dat energiebronnen als de zon en wind hernieuwbaar zijn? Dit betekent dat deze energiebronnen nooit uitgeput of leeg raken. De wind en de zon zullen er namelijk altijd zijn. Veel wetenschappers hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar deze groene energiebronnen. Ook waterkracht scoort goed als groene stroom. Maar in Nederland hebben wij helaas geen krachtige watervallen. Dus die energie halen we nog uit de rest van Europa.

Wat maakt Pure Energie een fijne energie partij?

Pure Energie is al 7 jaar lang uitgeroepen tot de energieleverancier met de groenste stroom van Nederland. Zelfs Greenpeace heeft dit getoetst en kwam tot dezelfde conclusie als De Consumentenbond, WISE en Natuur&Milieu.

Elk jaar worden verschillende energie partijen opnieuw gecontroleerd en getest of hun groene stroom wel echt zo groen is als zij beweren. En laat Pure Energie nou 7 jaar lang, telkens een 10 als rapportcijfer ontvangen! Wanneer je voor Pure Energie kiest, weet je dus in elk geval zeker dat je in groene stroom investeert.

Verder heeft dit bedrijf ook een 10 behaald voor het onderdeel duurzaamheid. Pure Energie zet zich namelijk actief in om de energiemarkt van Nederland te verduurzamen en daarmee sterk te verbeteren. Zo bouwen zij hun eigen windmolenparken en kies je zelf of je jouw energie uit hun windmolens of de vele zonnepanelen wil halen.

Naast groene stroom ook groen gas nodig?

Nederland wil zo snel mogelijk van al haar gasgebruik af. Niet elk huishouden kan in een korte periode op iets duurzaams overstappen. Vandaar dat Pure Energie zich inzet om CO2 uitstoot door gas te compenseren. Het gasverbruik wordt gecompenseerd en het milieu raakt hierdoor steeds minder vervuild.

Powerpeers

Powerpeers

Powerpeers is een vooruitstrevend en revolutionair energiebedrijf. Hun missie is om samen met hun klanten een beweging op te starten, die niet te stoppen is. Een revolutie voor groene stroom en milieubewust energie opwekken. Zij hopen een domino-effect te starten, wat de hele wereld over zal gaan. Powerpeers is enthousiast en wil graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu.

Wanneer je hier als klant ook een steentje aan bij wil dragen, is het zeker aan te raden om na het energie vergelijken een energiecontract bij Powerpeers af te sluiten. In dit artikel lees je meer over het bedrijf en waar zij zich hard voor maken.

De achterliggende gedachten van Powerpeers

Het ultieme doel van Powerpeers is om zelf opgewekte en duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken. Zij willen de Nederlandse energiemarkt persoonlijker, inzichtelijker en ook duurzamer maken. En dit willen zij graag samen met hun klanten doen. Dus wanneer je tijdens het energie vergelijken ervoor kiest om een contract bij Powerpeers af te sluiten, werk je mee aan een toekomst vol schone energie.

Er zijn al duizenden mensen aangesloten bij Powerpeers en samen met hun klanten en netwerken van duurzame energiebronnen, zetten zij de stap naar een gezonde en vrolijke toekomst.

Wat zijn de voordelen op het moment dat je voor Powerpeers kiest? Ten eerste deel jij jouw energie met jouw familie, vrienden of zelfs met de buren. Hierdoor ontstaan er relatief lage tarieven voor hun groene energie. Daarnaast is overstappen naar Powerpeers supermakkelijk, want zij nemen de administratieve rompslomp omtrent een overstap van je over. En als laatste ontvang je altijd en overal een snelle en vooral erg persoonlijke service.

Hoe werkt Powerpeers precies?

Powerpeers koppelt groene energie opwekkers met klanten die graag groene energie willen afnemen. Zij hebben in de afgelopen jaren een enorm netwerk opgebouwd met mensen die hun eigen groene stroom opwekken. Denk bijvoorbeeld aan mensen met zonnepanelen, of een boer met zijn eigen windmolen. Powerpeers heeft connecties met makers van wind- water- en zonne-energie.

Zo wordt het goede werk, wat deze energie opwekkers leveren, ook nog eens beloond. Want hoe meer energie zij kunnen opwekken en delen met de groene energie afnemers, des te meer geld de opwekkers verdienen. En met dit geld kunnen zij hun groene stroom nog beter opwekken en verder uitbreiden.

En het mooie aan dit online netwerk, is dat iedereen zelf kan kiezen met wie zij graag samenwerken. En dus ook waar de groene energie afnemers hun groene stroom vandaan willen halen. Hierdoor wordt vraag en aanbod erg interessant. Hoe meer mensen van dit initiatief afweten, des te meer mensen er hopelijk voor kiezen om zelf groene stroom op te wekken.

Wat nou als de individuen niet genoeg groene stroom produceren?

Dat is bij Powerpeers geen enkel probleem. Wanneer de groene energie opwekker het erg druk heeft, is er altijd nog de windenergie uit het windmolenpark in de Noordzee. Wanneer er niet voldoende groene stroom beschikbaar is, komt het daar namelijk vandaan. Powerpeers wil dat haar klanten te allen tijde zeker weten dat zij in groene stroom investeren.

Bol.com cadeaukaart t.w.v. €250,- bij Essent

Stap nu over naar Essent en ontvang een Bol.com cadeaukaart t.w.v. €250, .
Klik hier om het aanbod van Essent te bekijken >

×