Apple Vision Pro: hoe zal dit de aandelenmarkt beïnvloeden?

Leestijd: 3 minuten

Het langverwachte productdebuut van Apple op het gebied van Augmented Reality (XR) vond plaats in juni 2023 en werd aan de wereld gepresenteerd als onderdeel van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. De Apple Vision Pro is in de eerste plaats ontworpen voor mixed reality, waarbij echte en virtuele werelden op elkaar kunnen inwerken.

Nu het metaverse-concept aan kracht wint, kan de Vision Pro een cruciale rol spelen bij het vormgeven van de toekomst ervan. De metaverse als concept is een virtuele omgeving waar gebruikers met elkaar kunnen communiceren en allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Met zijn geavanceerde AR/VR-mogelijkheden, belooft de Vision Pro de toegangspoort te worden tot deze onderling verbonden digitale wereld.

De release van de Apple Vision Pro zou een positieve impact kunnen hebben op een aantal sectoren en markten. De analisten van de broker Freedom24 wijzen op een aantal belangrijke gebieden om in de gaten te houden.

De camera-industrie

De Apple Vision Pro zal naar verwachting een krachtige nieuwe cameratechnologie worden met functies als 8K-resolutie, driedimensionale dieptedetectie en het in realtime volgen van objecten. Dit zou kunnen leiden tot een grotere vraag naar camera's van zowel consumenten als bedrijven. Consumenten kunnen bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in het gebruik van de Apple Vision Pro om foto's en video's van hoge kwaliteit te maken, terwijl bedrijven geïnteresseerd kunnen zijn in het gebruik ervan voor toepassingen als productfotografie, beveiliging en productie.

De augmented- en virtual reality-industrie

De Apple Vision Pro kan worden gebruikt ter ondersteuning van AR- en VR-toepassingen, die steeds populairder worden. Apple Vision Pro kan bijvoorbeeld worden gebruikt om augmented reality te creëren, waarbij gebruikers digitale objecten over de echte wereld heen kunnen waarnemen. Het kan ook worden gebruikt om een virtuele realiteit te creëren, waarbij gebruikers zich kunnen onderdompelen in gesimuleerde omgevingen. De groei van de AR- en VR-industrie zou een aantal bedrijven ten goede kunnen komen, waaronder Apple, Meta, Microsoft en Magic Leap.

Gezondheidszorg

Apple Vision Pro kan worden gebruikt om nieuwe medische toepassingen te ontwikkelen, zoals medische beeldvorming en diagnostiek. De Apple Vision Pro kan bijvoorbeeld worden gebruikt om 3D-modellen van organen en weefsels te maken die kunnen worden gebruikt voor het diagnosticeren van ziekten en het plannen van operaties. Het kan ook worden gebruikt om AR- en VR-toepassingen te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om zorgverleners te onderwijzen en om patiënten voorlichtingsmateriaal te bieden. De groei van de gezondheidszorg kan een aantal bedrijven ten goede komen, waaronder Apple, GE Healthcare, Philips en Siemens Healthineers.

De auto-industrie

Apple Vision Pro kan worden gebruikt om nieuwe rijhulpfuncties te ontwikkelen, zoals lane departure warning en automatisch remmen bij noodsituaties. Deze voorzieningen kunnen helpen om auto's veiliger te maken en ongelukken te voorkomen. Daarnaast kan Apple Vision Pro worden gebruikt om AR- en VR-apps te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om bestuurders voor te lichten en informatie te geven over hun omgeving. De groei van de auto-industrie kan een aantal bedrijven ten goede komen, waaronder Apple, Tesla, Waymo en General Motors.

De detailhandel

De Apple Vision Pro kan worden gebruikt om nieuwe toepassingen voor de detailhandel te ontwikkelen, zoals zelfbediening en productidentificatie. Met de Apple Vision Pro kunnen bijvoorbeeld zelfbedieningssystemen worden gecreëerd die producten kunnen identificeren zonder barcodescanner. Het kan ook worden gebruikt om AR- en VR-toepassingen te creëren die klanten helpen om producten te vinden en er meer informatie over te krijgen. De groei van de detailhandel zou een aantal bedrijven ten goede kunnen komen, waaronder Walmart, Amazon en Target.

Over het geheel genomen zou de release van de Apple Vision Pro een grote invloed kunnen hebben op een aantal sectoren en markten. Een groot aantal bedrijven, van camerafabrikanten tot halfgeleiderbedrijven, zou er baat bij kunnen hebben. Het is echter belangrijk om op te merken dat de impact van de Apple Vision Pro zal afhangen van een aantal factoren en er is geen garantie dat alle hierboven genoemde industrieën en bedrijven zullen profiteren van deze technologie.

Dit materiaal is afkomstig van Freedom24, een Europese aandelenbroker en onderdeel van de op de NASDAQ genoteerde Freedom Holding Corp, opgericht in 2008.

Freedom24 biedt meer dan 1.000.000 aandelen, ETF's en Amerikaanse opties op de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De broker biedt ook unieke spaarplannen met dagelijkse en vaste opbouw tot 5,8% per jaar.

Let op: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van uw kapitaal. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging verricht.