De AI-revolutie voor beleggers

Leestijd: 2 minuten

Kunstmatige Intelligentie kwam eind vorig jaar in het nieuws. De wereldwijde uitgaven voor de AI-sector zullen naar verwachting met 120% stijgen en tegen 2024 een waarde van $ 110 miljard bereiken. De experts van het Freedom24-broker team hebben de volgende bedrijven uitgekozen als potentiële koplopers van de verdere ontwikkeling van AI-chatbots en de zogenaamde “grote taalmodellen”.

Enkele interessante AI bedrijven

– Adobe (ADBE) integreert actief AI-tools in al zijn producten, vooral in die voor vormgevings- en grafische toepassingen.

– Advance Micro Devices (AMD) is een van 's werelds belangrijkste fabrikanten van chips voor servers en DC's en is momenteel een van de weinige bedrijven die met Nvidia kan concurreren in het AI-segment.

– Amazon (AMZN) maakt actief gebruik van AI in alle interne processen en bedrijfssegmenten. De clouddivisie van Amazon bouwt actief servercapaciteit op om AI-modellen te trainen en toe te passen. Het bedrijf ontwikkelt ook zijn eigen chips voor dit doel.

– Broadcom (AVGO) heeft een brede productlijn in het datacentersegment, wat zijn status als een van de profiteurs van de toegenomen vraag naar AI-oplossingen zal verzekeren.

– Alteryx (AYX) integreert AI in zijn softwareproducten en platforms om zakelijke klanten te helpen snel enorme hoeveelheden gegevens te genereren, verwerken en analyseren om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.

– Baidu (BIDU) is een Chinees internetbedrijf dat een ChatGPT-tegenhanger heeft uitgebracht die inmiddels is geïntegreerd in zijn zoekmachine, die de grootste van het land is.

– Salesforce (CRM) is een toonaangevende wereldwijde leverancier van CRM-systemen die eigen AI-oplossingen ontwikkelt om zijn klanten productiever te maken.

AI Modellen

Generatieve AI-modellen zijn al jaren in ontwikkeling, maar de grootschalige productie van deze modellen bevindt zich nog steeds in de bèta- of opstartfase voor commerciële producten. Over het algemeen zijn de experts het erover eens dat de impact van de komende transformatie enorm zal zijn en de manier waarop we werken met taal, afbeeldingen, code, audio en video zal veranderen. Generatieve AI-methoden voor het genereren van gestructureerde gegevens zijn in opkomst en zullen waarschijnlijk profiteren van de groeiende bezorgdheid rondom privacy.

Dit materiaal is afkomstig van Freedom24, een Europese aandelenbroker en onderdeel van de op de NASDAQ genoteerde Freedom Holding Corp. Het beleggingsplatform biedt een grote verscheidenheid aan aandelen en ETF’s van de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De klanten van Freedom24 profiteren ook van de unieke D-spaaraccount met 2,5% rente op EUR (3% op USD) en een dagelijkse inkomstenopbouw.

Let op: de verstrekte informatie vormt geen beleggingsadvies. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van uw kapitaal. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging verricht.