Viabuy

Viabuy prepaid Creditcard

Waarom een Viabuy Prepaid Mastercard? Een creditcard is een bijzonder handig betaalmiddel, specifiek wanneer u in het buitenland of online uw aankopen doet. Zonder overdrijven kunnen we zelfs wel stellen dat u zonder een creditcard enorm beperkt wordt in uw mogelijkheden. Probeer maar eens vliegtickets te bestellen: zonder creditcard is dat onmogelijk. Een creditcard aanschaffen ligt dus voor de hand, maar toch is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Want wie een creditcard aanschaft koopt op krediet, en niet iedereen vindt dat een prettig idee.

Vergelijk Viabuy met andere prepaid creditcardsBezoek de Viabuy site en vraag je card aan

En dan hebben we het nog niet eens over een vrij grote groep mensen die geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Met een negatieve registratie is het in veel gevallen domweg onmogelijk om een creditcard aan te schaffen. Betekent het dan dat u, wanneer u geen reguliere creditcard aan kunt of wilt aanschaffen, geen mogelijkheden meer hebt? Gelukkig niet. Diverse ondernemingen bieden een interessant alternatief, en één van die ondernemingen is Viabuy.

Viabuy Mastercard

Viabuy MastercardViabuy levert klanten een creditcard die qua uiterlijk in alles lijkt op de creditcards die uitgegeven worden door MasterCard. Het enige, maar wel belangrijke verschil, is dat het hier gaat om een prepaid creditcard. Een kaart waar u zelf dus geld op zet, en waarmee u dus zelf ook de kredietlimiet bepaalt.

Heel simpel: het bedrag dat u op de kaart zet kunt u uitgeven. Deze prepaid creditcard lijkt niet alleen op een echte MasterCard, het is er ook één. Viabuy heeft namelijk de officiële licentie gekregen om een echte MasterCard op de markt te brengen. Een prepaid-variant wel te verstaan. Met deze prepaid creditcard is de kaarthouder welkom bij elke winkel of onderneming waar de Viabuy MasterCard als betaalmiddel wordt geaccepteerd.

U heeft dus alle voordelen van een echte MasterCard terwijl u nooit bang hoeft te zijn dat u rood komt te staan en daardoor met extra kosten wordt geconfronteerd.

Viabuy creditcard opwaarderen

De Viabuy creditcard blinkt uit in overzichtelijkheid voor de gebruiker. Viabuy maakt voor deze MasterCard namelijk gebruik van een overzichtelijke online kaartrekening waarop de kaarthouder exact de stand van zaken bij kan houden. Daarbij komt nog dat ook het opwaarderen heel eenvoudig geregeld is. Dit kan namelijk gewoon via IBAN (internetbankieren) en hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Al het geld dat u op de Viabuy creditcard zet kunt u dus ook besteden, zonder dat er bij het overschrijven iets aan de strijkstok blijft hangen. Naast IBAN kunt u voor het overschrijven van geld ook gebruik maken van iDeal, EPS, giropay en SOFORT Banking. Voor sommige van de alternatieve opties worden wel extra kosten gerekend; financieel gezien heeft opwaarderen met IBAN dus de voorkeur.

Meerdere creditcards per rekening

Wanneer u een prepaid creditcard (MasterCard) van Viabuy aanschaft kunt u voor een jaarlijks bedrag van nog geen 15 euro per stuk een aanvullende kaart aanvragen. Het maximale aantal aanvullende kaarten is drie. Op die manier kunt u uw partner of uw kinderen ook een prepaid creditcard geven waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde rekening. Voor ouders van minderjarige kinderen is dit interessant aangezien er geen leeftijdseisen aan het gebruik van de aanvullende kaarten vastzit.

Soorten Viabuy kaarten

Bij dit bedrijf krijgen klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen een gepersonaliseerde creditcard in twee kleuren: zwart en goud. Bij Viabuy gaan ze er duidelijk vanuit dat het oog ook wat wil. De kleuren van de creditcards verschillen weliswaar, voor de rest zijn ze volkomen identiek.

Vindt u het wel een leuk idee om een look-a-like van een MasterCard Black te hebben dan kiest u natuurlijk voor de zwarte Viabuy MasterCard. Wanneer u met deze creditcard betaalt zal iedereen in uw omgeving denken dat u in het bezit bent van de bijzonder exclusieve MasterCard Black. Wanneer u het showelement niet zo belangrijk vindt kunt u natuurlijk ook gewoon een gouden exemplaar aanvragen. Het ligt er ook maar net een beetje aan welke kleur u het mooist vindt.

Creditcard zonder BKR-toetsing

Dat de Viabuy MasterCard een prepaid creditcard is heeft een enorm voordeel als het aankomt op kredietwaardigheidscontroles. Bij een ‘gewone’ creditcard is het namelijk zo dat de creditcardmaatschappij altijd een onderzoek doet naar de financiële achtergrond van de aanvrager.

Voor Nederlandse klanten betekent dit dat er informatie wordt ingewonnen bij het BKR. Daar hebt u bij het aanvragen van de Viabuy creditcard gelukkig geen last van, want er wordt door dit bedrijf niet met het BKR gecommuniceerd over uw aanvraag. Voor veel mensen is dit een prettige bijkomstigheid want veel mensen staan (vaak terwijl ze dat zelf helemaal niet weten) negatief geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie.

Prepaid dus geen rente

Een ander enorm voordeel bij deze prepaid creditcard is dat u op een prepaid card nooit negatief kunt staan. U zet het bedrag dat kan worden gebruikt er namelijk zelf op, en wanneer u er nul euro op hebt staan kunt u gewoon niet meer betalen. Rood staan is dus onmogelijk. Dat betekent ook dat u nooit rente aan Viabuy hoeft te betalen. Bij een ‘standaard’ creditcard is rente betalen juist part of the deal.

4.7/514 ratings