DB Card

DB Card Services

>> Bekijk hier de meest gekozen Prepaid Card van 2019 <<
Een prepaid creditcard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een ‘standaard’ creditcard, maar ook een aantal nadelen. Bijvoorbeeld dat een prepaid creditcard in de meeste gevallen elk jaar vernieuwd moet worden. Dat probleem heeft DB Card service in elk geval al voor u getackeld, want de prepaid creditcards van deze aanbieder zijn 3 jaar geldig.

Klik hier voor een overzicht van alle prepaid cards

Waarom een prepaid DB card?

Een prepaid creditcard is de perfecte betaalpas voor wie zijn financiële zaken goed op orde wil hebben en een duidelijk overzicht zonder onverwachte kosten wel zo prettig vindt. De DB card is namelijk een kaart waar u zelf geld op stort, en vervolgens mee betaalt. Prepaid dus. Dat betekent concreet dat u nooit te maken krijgt met rente die u aan de maatschappij moet betalen. Bij een gewone creditcard is het betalen van rente juist één van de kenmerken, en eigenlijk is dat natuurlijk weggegooid geld. Daar komt nog eens bij dat deze kaart aangeschaft kan worden zonder dat er een BKR-toetsing (van het Bureau Krediet Registratie) plaatsvindt bij de aanvrager. Wat uw financiële situatie en achtergrond dus ook is, een creditcard behoort dankzij de prepaid DB card plotseling tot de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

DB Card MastercardDe DB card is bijzonder gemakkelijk in het gebruik. U laadt de kaart op door (via iDeal) geld op de kaart te zetten en vervolgens fungeert deze kaart als een normale creditcard. U kunt daarmee dus wereldwijd in fysieke en online winkels betaalopdrachten uitvoeren. De card wordt (uiteraard) op naam gesteld en er wordt gebruik gemaakt van het betaalsysteem van MasterCard. De kaart ziet er ook precies uit als een standaard MasterCard, dus niemand hoeft te weten dat het hier een prepaid creditcard betreft. De card heeft een jaarlijkse oplaadlimiet van 2500 euro en u kunt per jaar 1000 euro pinnen (met een maximum van 150 euro per dag).

DB card Plus

Wanneer u de limieten van deze prepaid card iets te summier vindt kunt u er natuurlijk voor kiezen om de DB card Plus aan te vragen. Deze kaart geeft u alle mogelijkheden die u met de gewone DB card ook heeft, en daarnaast nog meer. Zo zijn de limieten bij de Plus Card aanmerkelijk hoger dan bij de standaard DB card. In plaats van een limiet van 2500 euro krijgt u bij de DB card Plus namelijk een limiet van 15.000 euro. Ook kunt u per dag een groter bedrag pinnen (namelijk 250 euro). naast de hogere limieten heeft de DB card Plus nog andere handige extra’s.

Zo kunt u met deze Plus-kaart geld overschrijven naar andere cards van DB en ook hebt u meer mogelijkheden om de kaart op te laden. Naast de iDeal-overschrijving kunt u namelijk ook gebruik maken van een bankoverschrijving of een creditcard-overschrijving. Bij die laatste optie moet de (externe) creditcard overigens wel gekoppeld zijn aan de DB card Plus. U kunt uw standaard DB card eenvoudig upgraden naar een DB card Plus.

Cash opladen

Wie gewend is om veel met contant geld te werken heeft een extra reden om een DB card Plus aan te schaffen. Met de Plus-kaart is het namelijk mogelijk om uw kaart op te laden met contanten. U moet hiervoor naar een geldkantoor. Te denken valt aan de geld(wissel)kantoren van RIA, Western Union en GWK.

DB app

Om op elk moment van de dag, waar u zich ook bevindt, precies op de hoogte te zijn van de hoogte van uw saldo en uw transactiegeschiedenis is er een app ontwikkeld waarmee u dit direct kunt checken. Zowel in de App Store van Apple als in de Google Play Store is deze app te downloaden. Hebt u een Plus card dan kunt u zelfs uw kaart opladen via deze app. U kunt uw financiële zaken dus direct regelen en bijhouden.

Korting met de DB card

Voor de consument die leuke kortingen wel ziet zitten is het aanvragen van een DB card eigenlijk heel logisch. De DB card heeft namelijk een interessant cashback-systeem. Gebruikt u de kaart om online bestellingen mee te betalen dan krijgt u bij een groot aantal webwinkels een leuke bedrag weer terug. Daarbij komt nog dat u naast de cashback-actie ook diverse kortingen bij de aangesloten winkels mag verwachten. in totaal zijn er meer dan 2500 webshops die meedoen met de cashback- en kortingsacties van de DB card.

Onder andere de webwinkels van Essent, ANWB, Vliegtickets.nl en Bol.com geven u speciale voordelen wanneer u aangeeft met de DB card te willen betalen. Het geld van de cashback-actie wordt automatisch op uw kaart gestort, het enige dat u wel even moet doen is u aanmelden op de speciale cashback website van DB Card Services. Wanneer u dit doet ontvangt u overigens 7,50 euro gratis shoptegoed.

Wat zijn de kosten?

Om de kosten hoeft u de aanschaf van deze card niet te laten. Bij de standaard card betaalt u alleen een jaarlijkse bijdrage van 9,50 euro. Wel worden er toeslagen gerekend wanneer u in het buitenland pint of geld opneemt uit een geldautomaat. Wilt u de kaart upraden naar een Plus card dan betaalt u voor deze upgrade eenmalig vijf euro.

6/51 rating