ANWB Creditcard

ANWB Visa & Mastercard

Hoewel de ANWB natuurlijk van oorsprong geen financiële instelling is heeft deze bond een hoop ervaring met reizen naar het buitenland. Het is daarom niet zo gek dat de ANWB nu ook een ANWB creditcard aanbiedt. Veel mensen gebruiken een creditcard namelijk als ze in het buitenland op vakantie zijn of wanneer ze zich voor zaken buiten Nederland bevinden.

 CreditcardRenteKosten / JaarLimietExtra Kaart 
ANWB Visa Card
* Alleen voor ANWB leden
* €30,- Welkomsttegoed.
* 1e jaar gratis
14%€ 14.50€ 2500€ 14.50Aanvragen >
ANWB Visa Gold Creditcard
* Alleen voor ANWB leden
* €75,- Welkomsttegoed.
* 1e jaar gratis
14%€ 37.50€ 5000€ 0Aanvragen >
Vergelijk de ANWB Creditcards met andere cardsDirect een ANWB Card aanvragen

Bij de ANWB kun je kiezen uit creditcards van twee verschillende maatschappijen, namelijk Visa en MasterCard. Ga je voor een creditcard van Visa dan kan je kiezen uit een “gewone” creditcard en de Visa Gold Card.

ANWB Creditcard aanvragen

De ANWB creditcardDe creditcards die de ANWB uitgeeft zijn in principe hele gewone creditcards van de firma ICS (International Card Services). Het verschil tussen een “standaard” visa card en de ANWB creditcard heeft vooral te maken met een aantal extra’s die de ANWB aan zijn leden biedt. Een visa card van de ANWB kan dan ook alleen worden aangevraagd door leden van de ANWB.

Hebt u interesse in een ANWB creditcard zonder dat u lid bent van deze organisatie dan zult u eerst lid moeten worden. Dit kan overigens vrij eenvoudig online, en vanaf 15 euro bent u een jaar lid. Het is natuurlijk echter zeer de vraag of u alleen omwille van een ANWB creditcard lid zou moeten worden van deze organisatie, aangezien soortgelijke creditcards ook door andere ondernemingen worden aangeboden. Die keuze is natuurlijk helemaal aan u.

Vraag direct een ANWB creditcard aan >>

Soorten kaarten: de ANWB Visa Card

De meest standaard creditcard die de ANWB aan zijn leden aanbiedt is de ANWB Visa Card. Dit is de card met de laagste (jaarlijkse) kosten voor de kaarthouder. De jaarlijkse bijdrage die wordt gevraagd ligt om en nabij de 15 euro, maar soms zijn er speciale acties waarbij de kaart wordt aangeboden zonder dat er een jaarbijdrage over het eerste jaar wordt gevraagd.

Wie de ANWB Visa Card aanvraagt krijgt een creditcard met de mogelijkheid om contactloos en gespreid te betalen, en ook is er een aflevergarantie bij de online aankoop van artikelen. Bij dit type kaart zijn (vrijwel alle) aankopen 180 dagen verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal. Wilt u de Visa Card van de ANWB aanschaffen dan moet u een inkomen hebben van netto minimaal 1150 euro per maand.

Soorten kaarten: de ANWB Visa Gold Card

Wilt u graag gebruik maken van een creditcard van de ANWB, maar biedt de standaard ANWB Visa Card u niet voldoende mogelijkheden? In dat geval is de ANWB Visa Gold Card het ideale alternatief. Met deze kaart beschikt u over een standaard bestedingslimiet die een stuk hoger ligt dan bij de ‘gewone’ kaart (5000 euro in plaats van 2500 euro).

Alle betaalopties van de gewone Visa Card zijn ook bij de Gold Card beschikbaar en er zit nog een interessant extraatje in de Gold Card. Huurt u namelijk een auto dan krijgt u er standaard een eigen risico verzekering en een rechtsbijstandverzekering bij. Een extra kaart (bijvoorbeeld voor uw partner) bijbestellen is gratis, in tegenstelling tot bij de standaard ANWB creditcard. Bij die laatste moet u daar namelijk een (bescheiden) bedrag voor neertellen.

Soorten kaarten: de ANWB Visa Card voor jongeren

Speciaal voor de jongere leden biedt de ANWB ook nog de Visa Card voor jongeren aan. deze kaart heeft dezelfde voordelen en functies als de standaard ANWB Visa Card. Concreet dus een aankoopverzekering die 180 dagen blijft lopen en de mogelijkheid om gespreid en/of contactloos te betalen.

Eigenlijk zit het enige verschil met de standaard kaart erin dat de bestedingslimiet een flink stukje lager ligt, namelijk op 500 euro. de ANWB Visa Card voor jongeren kan worden afgesloten door ANWB-leden van 18 tot en met 24 jaar oud. Het netto inkomen dat je moet hebben om de kaart voor jongeren aan te kunnen schaffen ligt lager dan bij de overige kaarten. Voor de standaard Visa Card is een maandinkomen (netto) van 1150 euro vereist, voor de Gold Card is dat 1250 euro netto per maand. Voor jongeren is het inkomensvereiste (uit bijvoorbeeld een bijbaan) 500 euro netto per maand.

MasterCard van de ANWB

Wil je om de één of andere reden geen Visa creditcard aanschaffen dan kan je bij de ANWB natuurlijk ook gewoon kiezen voor een MasterCard. Bij deze creditcard heb je een bestedingslimiet van 2500 euro en kan je gespreid betalen. Ook zijn al je aankopen die je doet met je ANWB MasterCard 180 dagen verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal. De kosten voor een MasterCard via de ANWB bedragen 12 euro per jaar. Net als bij de Visa card van de ANWB heb je ook bij deze ANWB creditcard een duidelijk overzicht van je bestedingen via de handige app, of gewoon online via je pc.

Zoals je ziet kun je bij de ANWB naast Pechulp en verzekeringen ook een ANWB creditcard aanvragen. Wil je deze ANWB creditcards uitgebreid vergelijken met andere creditcards? Doe dit dan via onze creditcardvergelijker.

3.7/534 ratings