ABN AMRO Creditcard

Alles over de ABN AMRO Creditcards

Ook bij ABN kan je als klant een creditcard aanvragen. De ABN AMRO creditcard is er in twee varianten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ING heeft ABN geen speciale creditcard voor studenten. Wel krijgen studenten met een studentenpakket van ABN Amro een korting van 30 procent op de kosten van een gewone creditcard. Voor mensen die een hogere bestedingslimiet of meer extra’s willen hebben heeft ABN de Gold Card.

 CreditcardRenteKosten / JaarLimietExtra Kaart 
ABN AMRO Creditcard
* Gratis Secrid Cardprotector t.w.v. €24,95
14%€ 21.35€ 2500€ 21.35Niet beschikbaar, zie andere opties
ABN AMRO Goldcard
* Gratis Secrid Cardprotector t.w.v. €24,95
14%€ 52.50€ 5000€ 26.40Niet beschikbaar, zie andere opties
ABN Amro Studenten MasterCard
* Gratis Secrid Cardprotector t.w.v. €24,95
14%€ 14€ 1000-Niet beschikbaar, zie andere opties
Vergelijk de ABN Creditcard met andere Creditcards

Over de ABN AMRO Creditcard

ABN AMRO CreditcardDe gewone ABN Amro creditcard heeft een standaard kredietlimiet van 2500 euro die gewijzigd kan worden tot een hoogte van maximaal 15.000 euro. Voor studenten is er een uitzondering; zij hebben een kredietlimiet van maximaal 1000 euro. Wanneer je een creditcard hebt van ABN stuurt ABN je elke maand een overzicht van de transacties die je met de ABN Amro creditcard hebt gedaan.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen deze overzichten digitaal te bekijken. De kosten voor een standaard ABN AMRO Creditcard bedragen 20 euro per jaar. Bij de standaard creditcard zitten een aantal verzekeringen waar je gebruik van kunt maken. Zo is er een aankoopverzekering van 180 dagen waarmee aankopen die je doet met de creditcard verzekerd zijn tegen verlies en diefstal. Stel dat je op een vliegveld bent en je lijnvlucht heeft meer dan vier uur vertraging dan worden maaltijden tot een bedrag van 140 euro vergoed.

ABN AMRO Gold Card

De ABN AMRO Creditcard Gold is een creditcard waarmee het mogelijk is om de kredietlimiet een stuk hoger op te schroeven dan dat bij een standaard creditcard mogelijk is. De standaard kredietlimiet van de Gold card is 5000 euro. Desgewenst kan dit bedrag verhoogd worden tot 40.000 euro. De kosten voor een Gold card bedragen 50 euro per jaar.

Ben je in het bezit van een Privé Pakket van ABN dan kost de Gold Card 25 euro per jaar. Net als bij de standaard ABN Amro creditcard ben je met de Gold Card verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging van je aankoop. De Gold Card dekt tot 365 dagen na aankoop.

Naast de vluchtvertragingsverzekering en de bagagevertragingsverzekering waar je met de standaard creditcard gebruik van kunt maken verzekerd de Gold Card je nog voor een aantal extra zaken. Zo dekt de autorechtsbijstandsverzekering schade aan een huurauto onbeperkt voor Europa en tot 5000 euro in andere landen.

Ook een eigen risicoverzekering maakt deel uit van het pakket: je eigen risico bij schade is verzekerd tot maximaal 500 euro per ongeval. Zowel de standaard ABN Amro creditcard als de Gold Card geven je de mogelijkheid om gespreid te betalen.

4.2/56 ratings