American Express Aanvragen

American Express Card Aanvragen

American Express is een van oorsprong Amerikaans bedrijf (gezien de naam was dit natuurlijk wel te verwachten) dat zich al geruime tijd op de Nederlandse creditcardmarkt begeeft. Op zich is dat een opvallend iets. Niet omdat een Amerikaans bedrijf zich op de Nederlandse markt bevindt, dat is namelijk vrij gebruikelijk, maar meer omdat American Express technisch gezien geen creditcards aan de man brengt. Bij American Express kan je als klant een “charge card” aanvragen.

Klik hier voor de de American Express websiteKlik Hier om alle Creditcards te Vergelijken

American Express CardKosten / JaarLimiet 
Flying Blue
*Aankoopverzekering tot 90 dagen
*Aanvullende reisverzekering
*2500 Miles welkomstbonus
€ 35GeenAanvragen >
Silver Flying Blue
* 1e jaar Gratis
* Aanvullende reisverzekering
* 5000 Award Miles
€ 75GeenAanvragen >
Gold Flying Blue
* 10000 Award Miles
* Aanvullende reisverzekering
* 1e jaar Gratis
€ 170GeenAanvragen >
Platinum Flying Blue
* 1e jaar €465 ipv €600
* Aankoopverzekering tot 240 dagen
* Aanvullende reisverzekering
* 20000 Miles Welkomstbonus
€ 600GeenAanvragen >
Amex Blue€ 50GeenAanvragen >
Amex Green Card
* Het eerste jaar gratis
* Aanvullende Reisverzekering
* Aankoopverzekering
€ 65GeenAanvragen >
Amex Business Card€ 85GeenAanvragen >
Amex Gold Card
* Aankoopverzekering 180 dagen
* 10000 Punten Welkomstbonus
* 1e zes maanden gratis
€ 150GeenAanvragen >
Amex Business Gold Card€ 225GeenAanvragen >
Amex Platinum Card
* 240 dagen Aankoopverzekering
* Uitgebreide aanvullende Reisverzekering
* 20000 Miles Welkomstbonus
€ 700GeenAanvragen >

American Express Card Aanvragen en Hoe werkt het?

American Express aanvragen via Geld24.nlEen charge card is toch even net iets anders dan een creditcard. Het belangrijkste verschil is dat een klant die een charge card van American Express bezit elke maand het volledige bedrag dat openstaat moet voldoen. Dit is anders dan bij de meeste creditcards waarvan de eigenaar het verschuldigde bedrag in termijnen mag voldoen. Is de manier waarop American Express de zaken heeft geregeld nou een voordeel of een nadeel voor de klant? Dat ligt er maar net aan hoe je het bekijkt, maar het heeft vooral te maken met de manier van zakendoen waar jij je prettig bij voelt.

Het voordeel van een charge card is dat je elke maand je volledige openstaande saldo moet af betalen. Op deze manier bouw je dus geen (onbewuste) schulden op. Als je voor het eind van de maand hebt betaald wordt er door American Express geen rente gerekend. Mensen die er waarde aan hechten dat hun financiën altijd duidelijk en overzichtelijk zijn doen er goed aan om tijdens het vergelijken van creditcards de nodige aandacht te besteden aan de charge card van American Express en deze aan te vragen via Geld24.nl

De American Express Blue Card

De charge card van Amex die veruit de meeste bekendheid geniet, ook in Nederland is de Blue Card. Met deze “creditcard” zijn al je aankopen 90 dagen lang verzekerd, ook tegen fraude bij online aankopen. Waar de Blue Card van American Express zich echter vooral in onderscheid van andere creditcards heeft te maken met de verzekering die de kaarthouder ontvangt tijdens een reis waarbij het ticket met de Blue Card is betaald. Leidt een ongeval tot blijvende invaliditeit of, erger nog, de dood dan zijn zowel de kaarthouder als de partner en de kinderen van de kaarthouder verzekerd tot 100.000 euro per persoon.

Wat ook erg leuk is voor houders van een Blue Card is de mogelijkheid om voorrang te krijgen bij het kopen van bepaalde concerten. Dit is misschien niet direct dé reden om voor Amex te kiezen, maar het is wel leuk meegenomen. De Blue Card is de meest standaard charge card die American Express te bieden heeft. De kosten bedragen 50 euro per jaar en de bestedingslimiet stel je vast in overleg met de experts van Amex.

De American Express Green Card

Wie het prettig vindt om te sparen terwijl hij geld uitgeeft met zijn creditcard, of, in het geval van American Express, zijn charge card moet even opletten als de naam American Express wordt genoemd. Wanneer je creditcards gaat vergelijken zal je al snel merken dat de Green Card van American Express een leuk extraatje voor de kaarthouder in petto heeft.

Voor elke euro die je besteedt met de Green Card krijg je namelijk een Membership Rewards punt. Hiermee kan je giftcards verzilveren bij bijvoorbeeld Van der Valk, Bol.com en Douglas. Toch moet dit niet de doorslag geven als je op zoek bent naar een credit- of charge card.

Wat wel erg prettig is bij de Green Card is dat je een Geld-Terug-Garantie krijgt. Dit betekent dat jij je geld terugkrijgt als een aankoop niet bevalt, zelfs als je de aankoop niet meer kan retourneren. Net als bij de Blue Card krijg je bij de Green Card de mogelijkheid om je kredietlimiet in overleg te bepalen. Uiteraard zijn artikelen die je met de Green Card koopt ook 90 dagen verzekerd tegen diefstal, schade en vermissing.

Nog meer luxe? De American Express Gold Card

De Gold Card is qua gebruikersgemak precies te vergelijken met de Green Card en de Blue Card. Ben je echter iemand die veel op vliegvelden moet zijn? Neem de Gold Card van Amex! Met deze kaart heb je toegang tot Airport Lounges en maak je gebruik van een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering.

Criteria Aanvraag Amex Card

De criteria verschillen per soort American Express kaart dat je aanvraagt, maar dit zijn de minimale voorwaarden:

  • Tenminste 18 jaar oud
  • Geldig Nederlands Identiteitsbewijs
  • Jaarinkomen van minimaal € 23.000
  • Rekening bij Nederlandse bank
  • Geen negatieve BKR registratie.

4.4/557 ratings