Creditcards van Visa blijken populair

Creditcards van Visa blijken populair
Creditcards van Visa blijken populair

Dat creditcards voor de meeste mensen een prima mogelijkheid bieden om hun betalingen mee te regelen is inmiddels een bekend fenomeen. Hadden vroeger alleen de zakenmannen een creditcard op zak, tegenwoordig zit deze ‘plastic portemonnee’ bij steeds meer mensen in de binnenzak. Dat is ook niet zo gek, het betalen van een vliegticket kan in veel gevallen bijvoorbeeld alleen met een creditcard. Je zou dus kunnen zeggen dat een creditcard inmiddels een noodzakelijk bezit is geworden. Dat de creditcard als betaalmiddel steeds populairder wordt blijkt ook uit de cijfers die Visa bekend maakte voor het jaar 2014.

Veel meer creditcardtransacties

Uit de jaarcijfers die Visa eind januari 2015 bekend maakte valt af te leiden dat de Nederlander massaal is overgestapt op de creditcard. Daar moet dan nog bij vermeld worden dat de berichtgeving van Visa alleen nog maar over creditcards van deze maatschappij gaat. Ten opzichte van 2013 werden er in 2014 veel meer transacties uitgevoerd met een Visa creditcard. Procentueel steeg het aantal afgeronde transacties namelijk met niet minder dan 27 procent. Met dergelijke cijfers kan je wel spreken van een spectaculaire groei. De groei van het aantal creditcardtransacties in Nederland is helemaal opvallend als we de cijfers vergelijken met de rest van Europa. Daar steeg het aantal transacties ook wel, maar ‘slechts’ met gemiddeld 12 procent. Dankzij het stijgende aantal transacties realiseerde Visa over 2014 een omzetgroei van 9 procent.

De bedragen worden kleiner

Niet alleen de forse stijging van het aantal transacties was opvallend te noemen in de jaarcijfers van Visa, er was nog een andere interessante tendens waar te nemen. Het gemiddelde transactiebedrag over alle transacties die in Nederland met een Visa creditcard werden uitgevoerd daalde namelijk fors. In vergelijking met het jaar 2013 lag het gemiddelde bedrag per transactie namelijk 13 procent lager.

Visa profiteert van verdwijnen Chipknip

Een van de redenen van het lagere gemiddelde transactiebedrag moet volgens Visa gezocht worden in het feit dat de Chipknip inmiddels is afgeschaft. Omdat deze betaalmogelijkheid niet langer voorhanden is lijkt het erop dat consumenten als vervanging van de Chipknip hun creditcard zijn gaan gebruiken voor het voldoen van kleinere bedragen. Klanten van Visa gebruiken hiervoor de mogelijkheid van ‘contactloos betalen’. Aangezien het verband tussen contactloos betalen en het verdwijnen van de Chipknip duidelijk lijkt heeft Visa al aangegeven de mogelijkheden voor het contactloos betalen in 2015 te gaan uitbreiden. Echt concreet werd de creditcardmaatschappij echter nog niet met betrekking tot deze plannen.

Creditcards van Visa blijken populair
4 (80%) 1 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Creditcard Online
Creditcardgebruik in EU wordt goedkoper
Creditcardgebruik in EU wordt goedkoper

Goed nieuws voor gebruikers van een creditcard die regelmatig in winkels afrekenen met dit betaalmiddel. Tot nu toe rekenden winkels...

Sluiten