Consumptief krediet zonder advieskosten

Consumptief krediet zonder advieskosten
Consumptief krediet zonder advieskosten

Lenen is een bezigheid met een zeker risico, en dat wordt dan ook (wettelijk verplicht) vermeld door de verstrekker van de lening op het moment dat de papierwinkel in orde wordt gemaakt. De Overheid heeft zelfs een complete ‘Checklist verantwoord lenen’ online staan waarbij alle risico’s tot in de details worden uitgelegd. Daarnaast is er natuurlijk nog het Nibud dat informatie verstrekt over allerlei financiële zaken. Op zich is dit natuurlijk een goede ontwikkeling omdat we in het verleden hebben gezien waar het nemen van te veel risico’s bij het lenen van geld toe kan leiden: ons hele financiële stelsel is zelfs langs de rand van de afgrond gescheerd.

Aan de andere kant is de reactie van verschillende instanties en overheden op dit moment wellicht iets “too much” want het lijkt inmiddels bijna wel of volwassen mensen per definitie geen verstandige keuze kunnen maken bij het afsluiten van een lening en consequent bij het handje moeten worden genomen. Financiële dienstverleners die de klant op een volwassen manier behandelen bestaan gelukkig ook nog.

Voldoende eigen financiële kennis

Steeds meer mensen worden behoorlijk moe van de bemoeienis die er is in het geval van een af te sluiten lening. Hoe goed die bemoeienis ook bedoeld is, wanneer u van uzelf voldoende financiële kennis en kunde hebt is het nogal frustrerend om een advies van een financieel specialist aan te moeten horen. Daar komt nog bij dat dergelijke adviezen over het algemeen niet gratis zijn; sterker nog: het advies van een professional is geregeld gewoonweg schreeuwend duur. Het ergste is misschien nog wel dat er naast advieskosten vaak ook nog bemiddelingskosten worden gerekend. Ook die zijn natuurlijk niet gratis… Dat steeds meer mensen zelf hun eigen financiële beslissingen willen nemen zorgt ervoor dat de zogenaamde ‘execution-only basis steeds vaker gebruikt wordt bij het afsluiten van een consumptief krediet. Hierbij voert de verstrekker van de lening slechts de orders uit die de klant hem geeft.

Voorbeeld Ambtenarenlening

Het succes van ‘execution-only’ zien we goed terug in de casus Ambtenarenlening. Deze financiële dienstverlener werkt op deze basis en heeft in de eerste helft van 2015 al 42 procent meer leningen overgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar. De behoefte van de consument om “zelf aan de knoppen te zitten” is volgens Anja Becker van Ambtenarenlening goed te merken. Ook het ontbreken van allerlei bijkomende advieskosten speelt een grote rol. Consumenten in dienst van een overheids- of semi-overheidsinstelling kunnen bij Ambtenarenlening een consumptief krediet afsluiten. Datzelfde geldt voor de consument van wie de partner aan deze voorwaarde voldoet.

Consumptief krediet zonder advieskosten
4 (80%) 1 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Lenen
Telefoonabonnement met gratis smartphone is lening
Telefoonabonnement met gratis smartphone is lening

De kredietregels zijn nu ook van toepassing op de telecombranche als gevolg van de uitspraak van de Hoge Raad in...

Sluiten