Betaalpakketten ING worden duurder

Betaalpakketten ING worden duurder
Betaalpakketten ING worden duurder

Klanten van ING bank moeten vanaf 2016 rekening houden met hogere kosten van hun betaalpakket. De bank maakte onlangs bekend dat de betaaltarieven zullen stijgen. ING geeft aan dat hiervoor is gekozen omdat de financiële dienstverlener de afgelopen periode stevig heeft geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van de dienstverlening. Het nieuws dat de tarieven naar boven worden bijgesteld kan worden gezien als een trendbreuk. In de afgelopen 3 jaar hield ING de prijs van zijn betaalpakketten op hetzelfde niveau.

OranjePakket ING

Consumenten die beschikken over het OranjePakket (het volledig digitale betaalpakket van ING) gaan het minst merken van de voorgenomen plannen. Dat wil zeggen, in Euro’s gaan zij er het minst op achteruit. Het huidige jaartarief van dit pakket bedraagt 16,40 euro. Vanaf 1 januari 2016 moet voor dit pakket jaarlijks 17,40 euro worden betaald.

BasisPakket ING

Het BasisPakket is vrij populair onder klanten van ING. Wie dit pakket heeft afgesloten kan namelijk zelf kiezen of hij zijn bankzaken online of via papieren overschrijvingen regelt. Ook dit pakket krijgt vanaf 1 januari 2016 echter te maken met een hoger tarief: nu is de prijs nog 17,40 per jaar, vanaf volgend jaar zijn de jaarlijkse kosten 20 euro.

BetaalPakket ING

Wie graag een creditcard voor zichzelf en voor zijn of haar partner wil hebben als “extraatje” bij een zijn bankrekening kiest bij ING meestal voor het BetaalPakket. Wie regelmatig betalingen uitvoert in het buitenland is met dit pakket goed uitgerust. Vanaf 2016 moet er echter ook door deze klanten een hoger tarief worden betaald. Van 36 euro in 2015 stijgt de prijs naar 38 euro.

RoyaalPakket ING

Wie als betaalpakket het beste van het beste wil hebben moet voor het RoyaalPakket kiezen, althans dat geeft ING op de eigen website aan. Dit beste van het beste bestaat onder meer uit een Platinumcard (creditcard) met een bestedingslimiet tot 20.000 euro. Ook heeft een consument die beschikt over een RoyaalPakket de mogelijkheid een extra Platinumcard voor zijn of haar partner aan te vragen, de totale bestedingslimiet blijf in dat geval 20.000 euro. Wie ook in 2016 gebruik wil blijven maken van het RoyaalPakket betaalt vanaf dat moment 69 euro per jaar. Momenteel is dat nog 65 euro.

Uitbreiding dienstverlening

De uitgebreide dienstverlening die ING aandraagt als reden voor de tariefwijzigingen is overigens wel degelijk doorgevoerd, het betaalgemak van de klant is dus in de afgelopen periode zeker verbeterd. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een pinpas van ING contactloos te betalen.

Betaalpakketten ING worden duurder
4.3 (85%) 4 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Geldzaken
Bewindvoerders hekelen hoge banktarieven
Bewindvoerders hekelen hoge banktarieven

Een aantal mensen in Nederland is niet in staat om op een verstandige en volwassen manier zijn eigen financiële zaken...

Sluiten