Betaaldienst Samsung Pay richting Europese markt

Betaaldienst Samsung Pay richting Europese markt
Betaaldienst Samsung Pay richting Europese markt

Contactloos betalen met je creditcard is aan een enorme opmars bezig. Op dit moment is deze betaalmogelijkheid een optie in met name Noord-Amerika en Azië, maar daar komt waarschijnlijk heel snel verandering in. Google en Apple kwamen al eerder met een dergelijke betaaldienst op de proppen onder de namen Android Pay en Apple Pay, en Samsung sluit zich nu aan in dit rijtje. Samsung Pay wordt momenteel op de markt gebracht in de Verenigde Staten en Zuid-Korea, maar Samsung heeft al laten weten dat Europeanen niet meer lang hoven te wachten voor ze ook van deze dienst gebruik kunnen maken.

Samenwerking met MasterCard

Het netwerk dat Samsung momenteel opzet om contactloos met een creditcard te betalen via je smartphone komt tot stand in samenwerking met MasterCard. Deze twee partijen zijn ‘as we speak’ in onderhandeling met een aantal Europese banken om contactloos betalen mogelijk te maken.

Concurrentieslag begint

De verwachting is dat er binnenkort een kleine oorlog gaat worden uitgevochten tussen de verschillende aanbieders van contactloos betalen met de creditcard. Zowel Samsung als Apple en Google proberen deze nieuwe en interessante markt naar hun hand te zetten. Daar hoort natuurlijk bij dat je de concurrent in een slecht daglicht probeert te plaatsen. Over en weer klinken dus al verwijten waarbij wordt getwijfeld aan de veiligheid en de mate van privacy die aan de consument wordt geboden.

Apple vs Samsung

Eddy Cue, een topman bij Apple, was begin dit jaar al bijzonder sceptisch over concurrent Samsung Pay. Volgens hem hanteert Samsung bij zijn betaaldienst een achterhaald veiligheidsprotocol. Hij verwijst hierbij naar het gebruik van ‘tokens’, een manier om voor elke betaling een apart nummer aan te maken. Volgens Cue heeft Samsung nog niet beloofd dat het bedrijf gebruik zal gaan maken van deze ‘tokens’. Reden genoeg voor de Apple-topman om openlijk aan het veiligheids- en privacybeleid van Samsung te twijfelen. Ook beweert men bij Apple dat klantgegevens niet worden opgeslagen, terwijl nog niet duidelijk is wat het beleid van Samsung op dit punt wordt.

Samsung Pay als eerste in Nederland?

Van de drie genoemde bedrijven lijkt Samsung de eerste te zijn waarvan de betaaloptie op de Nederlandse markt beschikbaar komt. Die intentie heeft het bedrijf namelijk glashelder gemaakt. Van Google en Apple is daarentegen nog niets concreets vernomen. De verwachting is echter wel dat de stap van Samsung de andere twee partijen aan zal sporen relatief snel richting Europa te komen.

Betaaldienst Samsung Pay richting Europese markt
5 (100%) 2 stemmen
Gerelateerde artikelen
Creditcard blokkeren bij ABN, ING en Rabobank
Creditcard Blokkeren ( 29 aug,2016 )
Meer in Creditcard Online
Jongeren gebruiken vaak creditcard van hun ouders
Jongeren gebruiken vaak creditcard van hun ouders

Dat het betalen met een creditcard grote voordelen met zich meebrengt is een stelling waar de meeste Nederlanders niets tegenin...

Sluiten