Alex

Alex Beleggen

Wanneer u serieus wilt gaan beleggen is het wel zaak om een goede beleggingsbank (of een niet-bancair beleggingsplatform) te zoeken waarbij alle noodzakelijke voorwaarden om succesvol te beleggen aanwezig zijn. In Nederland is één van de bekendste beleggingsbanken voor particulieren Alex. De kans dat u weleens van deze partij hebt gehoord is vrij groot.

Vergelijk Alex met andere brokers

Beleggen wordt steeds populairder, en dat is niet zo gek. Wie zijn geld op een spaarrekening bij een grootbank heeft staan hoeft niet op veel rente te rekenen. Sterker nog: de spaarrente is historisch laag. Wie zijn vermogen toch wil laten groeien moet dan wel naar andere alternatieven zoeken. En voor de meeste consumenten is het beleggen van hun spaargeld het meest voor de hand liggende alternatief.

Alex beleggingsbank

Alex Beleggen

Alex biedt beleggers grofweg twee mogelijkheden. Ofwel belegt u uw geld zelf, ofwel laat u uw geld beleggen door de specialisten van Alex. Op dit moment kiezen meer dan 60.000 klanten van Alex ervoor om zelf te beleggen. Meer dan 30.000 klanten van Alex laten hun geld door specialisten beleggen.

Zelf beleggen bij Alex

Wie ervoor kiest om zelfstandig te beleggen via Alex maakt hiervoor gebruik van het beleggingsplatform van Alex. Dit platform is uiteraard te bereiken via de website, maar wie graag zijn mobiele telefoon wil gebruiken om beleggingsopdrachten door te geven kan via de app die hiervoor is ontwikkeld ook zonder problemen aan de slag. De daadwerkelijke transactie is eenvoudig uit te voeren, maar dat is nog lang niet alles.

Er zijn diverse beleggingstools die u kunt gebruiken om op een goede manier uw beleggingsstrategie te kunnen bepalen. Bijvoorbeeld door fondsen te selecteren op basis van ratings, of door een fundamentele analyse uit te voeren op basis van dividendrendement, koers/winstverhouding of andere parameters.

Ook is het op het beleggingsplatform van deze partij mogelijk om een technische analyse uit te voeren waarbij u informatie krijgt over bepaalde trends die nuttig kunnen zijn bij het bepalen van uw beleggingsstrategie.

Beleggingsproducten van deze broker

Besluit u te gaan beleggen bij Alex, of overweegt u dat althans? U hebt bij deze partij in elk geval een ruime keuze uit beleggingsproducten waar u uw geld in kunt investeren.

Vanzelfsprekend zijn er de gewone aandelen (bijvoorbeeld van Euronext) waar u in kunt handelen, maar er zijn nog veel meer soorten effecten waarin gehandeld kan worden.

Om enkele voorbeelden te noemen: trackers, sprinters, futures, opties en obligaties. Vanzelfsprekend kan er op het platform van Alex gehandeld worden op buitenlandse markten zoals de London Stock Exchange.

Ondersteuning voor de zelfstandige belegger

Wanneer u ervoor kiest om als klant van Alex zelfstandig te beleggen betekent dat niet dat u er alleen voorstaat. Integendeel. Alex biedt aan zijn (zelfstandig beleggende) klanten een heleboel vormen van advies en informatie aan.

Zo is er een servicedesk waar klanten terecht kunnen voor een toelichting op de verschillende beleggingsinstrumenten en voor informatie over het plaatsen van orders.

Voor beleggers die meer dan 100 transacties per maand willen uitvoeren bestaat er bovendien de mogelijkheid van een persoonlijke coaching door de interne relatiemanagers.

Geld laten beleggen kan ook

Het kan natuurlijk prima zo zijn dat u uw geld wel wilt beleggen, maar dat u dat liever niet zelf doet. Bijvoorbeeld omdat u van uzelf denkt dat u niet genoeg kennis en kunde hebt om de juiste stappen te zetten. Of omdat u geen tijd kunt (of wilt) investeren in het uitzetten van een beleggingsstrategie en het bijhouden van uw portefeuille.

In dat geval is Alex een uitstekende beleggingsbank voor u. bij deze broker kunt u er namelijk voor kiezen om het beleggen van uw vermogen volledig uit te besteden.

Uiteraard betekent dit wel dat u een bepaald gedeelte van uw rendement uitkeert aan Alex, want de medewerkers van de beleggingsbank steken immers hun tijd en energie in het laten renderen van uw beleggingen. Van tevoren is het overigens exact duidelijk wat u in dit geval moet afdragen.

Namelijk een onkostenvergoeding van 1 procent per jaar en een prestatievergoeding van 10 procent over de groei van het vermogen (aan het eind van het jaar). Uw geld laten beleggen kan vanaf een inleg van 25.000 euro. Uiteraard kunt u op elk moment van de dag op de hoogte blijven van wat uw beleggingen aan het doen zijn. Daarvoor gebruikt u de app van deze broker.

3.7/53 ratings