Belastingaangifte mag tot een maand later dan 1 april

Belastingaangifte mag tot een maand later dan 1 april
Belastingaangifte mag tot een maand later dan 1 april

De aangifte inkomstenbelasting mag volgend jaar een maand later ingediend worden bij de Belastingdienst. In plaats van aangifte doen op uiterlijk 1 april verplaatst deze datum zich naar 1 mei. Dit mag, omdat de Belastingdienst zoveel mogelijk mensen gebruik wil laten maken van de vooraf ingevulde aangifte van 2014. Deze aangifte is op 1 maart 2015 beschikbaar. Om mensen niet in tijdnood te laten komen mogen mensen 1 maand later hun aangifte indienen.

Geld terug of bijbetalen?

Iedereen die de aangifte voor 1 april 2015 indient krijgt voor 1 juli 2015 bericht van de Belastingdienst of men geld terugkrijgt of moet bijbetalen. Wordt de aangifte na 1 april ingediend, dan is de garantie op bericht terug voor 1 juli er niet. Mocht het dus zo zijn dat je verwacht dat je geld terugkrijgt, dan kun je dus het beste voor 1 april je belastingaangifte gedaan hebben.

Langere tijd voor betalen belastingaanslag

In 2015 mogen burgers langer doen over het betalen van een belastingaanslag, namelijk vier maanden langer. Dit is niet voor niets. In 2015 kunnen ongeveer 5,5 miljoen Nederlands een naheffing gaan verwachten. Deze zal gemiddeld 150 euro bedragen. Er zijn echter gevallen waarbij dit bedrag tot 700 euro kan oplopen. Om Nederlanders niet in de betalingsproblemen te laten komen wordt de betalingstermijn naar vier maanden verlengd (normaal is dit zes weken).

Vrijwel alle Nederlanders doen belastingaangifte digitaal

Inmiddels doet 96% van de Nederlanders de belastingaangifte digitaal. Rond de 400.000 mensen doen nog steeds belastingaangifte per papier. Het gaat dan vooral om belastingplichtigen met een leeftijd van 67 jaar of ouder. De Belastingdienst wil het liefste zien dat alle Nederlanders digitaal hun belastingaangifte doen. Daarom werkt zij eraan om de blauwe enveloppen fors terug te dringen. In 2017 wil de Belastingdienst dat alle communicatie met de Belastingdienst online mogelijk is. Mensen die het digitaal systeem niet begrijpen en geen beroep kunnen doen op bijvoorbeeld familie en vrienden mogen contact opnemen met medewerkers van de Belastingdienst.

Belastingaangifte mag tot een maand later dan 1 april
4 (80%) 3 stemmen
Gerelateerde artikelen
Meer in Sparen
Een Spaarrekening kiezen, waar let ik op?
Een Spaarrekening kiezen, waar let ik op?

Hoewel veel mensen er voor kiezen om een deel van hun vermogen te beleggen in aandelen of opties is een...

Sluiten