Autoverzekering Vergelijken

Online Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering vergelijken, vrijwel elke volwassen Nederlander komt een keer met dit fenomeen in aanraking. Logisch ook: uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er grofweg op elke twee inwoners een auto aanwezig is. Omdat Nederland bijna 17 miljoen inwoners telt houdt dit dus in dat er circa 8,5 miljoen auto’s staan geregistreerd. Al deze auto’s moeten op z’n minst WA verzekerd zijn om de weg op te mogen. Zonder overdrijven kunnen we dus wel stellen dat de verzekeringsmarkt big business is.

Autoverzekering Vergelijken
3.9 (78.54%) 41 stemmen

Autoverzekering vergelijken is voor de consument een noodzakelijk kwaad. Dat is ook wel te merken aan de hoeveelheid verzekeraars die zich bezighouden met het aanbieden van autoverzekeringen. Voor de consument is dat aan de ene kant prettig, want veel aanbieders betekent hoge concurrentie en dus scherpe prijzen, aan de andere kant is het soms wat verwarrend. De vraag is namelijk gerechtvaardigd hoe je in vredesnaam tussen die tientallen aanbieders de beste optie eruit pikt. Geen paniek! De vergelijkingstool van Geld24 helpt je tijdens het autoverzekering vergelijken een juiste keuze te maken.

Autoverzekering Vergelijken, de verschillende soorten

Dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien bij het zoeken naar de juiste autoverzekering komt niet alleen door het grote aantal aanbieders. Ook de grote verschillen in dekking die wordt geboden maakt het er vaak allemaal niet overzichtelijker op. Om het nog ingewikkelder te maken is het daarnaast ook nog eens zo dat verschillende verzekeraars gebruik maken van verschillende bonus-malusmodellen zodat de chaos wat dat betreft compleet is. Al deze zaken maken het (financieel) bijzonder aantrekkelijk om wat tijd te investeren in het vergelijken van de diverse aanbieders. Uw eigen historie als automobilist, bijvoorbeeld voor wat betreft het aantal schadevrije jaren, is onder meer een item dat tijdens het autoverzekering vergelijken in grote mate bepaalt welke verzekering voor u het meest geschikt is.

WA, WA+ of allrisk

Autoverzekering vergelijken via Geld24Een onderdeel dat tijdens het proces van autoverzekering vergelijken nog relatief overzichtelijk is heeft te maken met de mate van dekking, hoewel dit tussen verzekeraars onderling soms ook nog enigszins verschilt. Grofweg zijn er namelijk drie opties om de mate van dekking te bepalen. Als autobezitter kunt u er voor kiezen om voor de goedkoopste variant (de WA-dekking), een iets duurdere mogelijkheid met een grotere mate van dekking is de WA+-verzekering (officieel de WA-verzekering met beperkt casco). Tenslotte kan een verzekerde nog kiezen voor de Allriskverzekering waarbij de mate van dekking zeer groot is. Uiteraard komt bij deze dekking dan ook een behoorlijk hoge premie kijken.

WA-verzekering verplicht

Elke autobezitter in Nederland doet er goed aan de tijd te nemen om autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Een autoverzekering is namelijk verplicht wanneer u met uw voertuig de weg op wilt. U komt er dus niet onderuit. Op zijn minst eist de wet van u dat u WA verzekerd bent. Een WA-verzekering biedt dekking aan het slachtoffer in het geval dat u zelf een ongeluk veroorzaakt. Aangezien de kosten (denk aan een ziekenhuisopname) in dat soort gevallen zeer hoog op kunnen lopen heeft de wetgever de WA-verzekering verplicht gesteld om te garanderen dat zowel het slachtoffer de juiste hulp krijgt, maar ook om er voor te zorgen dat de veroorzaker niet de rest van zijn leven met enorme en onbetaalbare kosten wordt geconfronteerd.

Wanneer een WA-verzekering?

De vraag of u bij het autoverzekering vergelijken kiest voor alleen de verplichte WA-verzekering zal u voor uzelf moeten beantwoorden. Wilt u dat alleen door u veroorzaakte schade aan derden wordt gedekt of vindt u het ook wel een prettig idee om te weten dat bijvoorbeeld diefstal en brand onder de dekking vallen?

In het algemeen is hier wel wat zinnigs over te zeggen. Dat heeft alles te maken met de dagwaarde van uw auto. Daar gaat de verzekeraar namelijk van uit bij het uitkeren van schade. U begrijpt dat wanneer de dagwaarde laag is het uitgekeerde bedrag (althans voor schade aan uw eigen auto) dat ook is. Bij een lage dagwaarde is het dan ook zonde om een uitgebreide verzekering met hoge premie af te sluiten. Dat geld krijgt u er namelijk nooit uit. De regel die meestal gevolgd wordt is de volgende: is een auto ouder dan 10 jaar dan voldoet alleen een WA-verzekering prima. WA met beperkt casco of WA met volledig casco is een overbodige luxe bij een oude auto.

Wanneer WA met beperkt casco?

De variant van de autoverzekering die een uitgebreidere dekking geeft dan de WA-verzekering is de WA-verzekering met beperkt casco (ook wel WA+ genoemd). Deze verzekeringsvorm is voor bestuurders van een auto van ‘middelbare leeftijd’ vaak het beste alternatief. Is uw auto tussen de 6 en de 10 jaar oud dan weegt de hoogte van de premie van de WA-verzekering met beperkt casco prima op tegen de zekerheid die u daarmee verkrijgt. De dagwaarde van een auto met een dergelijke leeftijd is namelijk in de meeste gevallen nog relatief hoog zodat schade die aan de auto ontstaat meestal niet leidt tot een total loss-situatie.

Wie na het autoverzekering vergelijken een WA-verzekering met beperkt casco afsluit verzekert zich niet alleen tegen schade die hij aan (de auto van) een ander toebrengt, maar ook tegen schade aan de eigen auto. Diefstal, een botsing met een dier, schade door brand of schade die ontstaat door storm wordt gedekt door de WA+-verzekering.

Wanneer een Allriskverzekering?

De Allriskverzekering is de meest uitgebreide manier om een auto te verzekeren. Deze verzekeringsvorm biedt een bijna onbeperkte dekking, en dus staat daar uiteraard ook iets tegenover: namelijk een hoge premie. Voor automobilisten die een nieuwe auto hebben is dit echter in de meeste gevallen de beste optie wanner het aankomt op verzekeren. Een jonge auto heeft namelijk een hoge dagwaarde, dus zelfs behoorlijk forse schade is relevant om te laten dekken. Jonge auto’s zijn globaal gezien auto’s die niet ouder zijn dan 5 jaar. In vergelijking met de WA-verzekering met beperkt casco dekt een Allriskverzekering onder mee schade door slippartijen, aanrijdingen en ander van buitenkomend onheil.

Autoverzekering vergelijken via Geld24.nl

Wie de leeftijd van zijn auto kent kan al een goede inschatting maken welke verzekeringsvorm het meest voor de hand ligt. U hoeft vanaf dat moment alleen nog maar te kijken welke verzekeringsmaatschappij de beste aanbiedingen heeft. Gaat u zelf alle sites bij langs dan is uw auto al afgeschreven voordat u alle informatie hebt verwerkt, dus dat is geen goed plan. Wat wel een goed plan is? gebruik maken van de handige en overzichtelijke manier van autoverzekering vergelijken die Geld24 u biedt. Met behulp van onze vergelijkingstool hebt u binnen enkele minuten een perfect overzicht van de beste aanbiedingen. Uiteraard helemaal toegesneden op uw persoonlijke situatie. Autoverzekeringen vergelijken betekent besparen!

Tip: Let tijdens het autoverzekering vergelijken ook goed op extraatjes zoals pechhulp en rechtsbijstand welke de premie duurder maken, heeft u deze ook echt nodig?

Wij vergelijken onder andere de volgende autoverzekeringen:

Centraal Beheer autoverzekeringInshared autoverzekeringOhra autoverzekeringFBTO autoverzekering