Autoschade melden kan nu via app

Autoschade melden kan nu via app
Autoschade melden kan nu via app
Leestijd: 3 minuten

Autoschade melden is vanaf nu nog makkelijker. Geen gedoe meer met een ingewikkeld schadeformulier, maar gewoon direct via een app autoschade melden. De gemeenschappelijke verzekeraars (Verbond van Verzekeraars) hebben de app MobielSchadeMelden laten ontwikkelen waarmee het veel makkelijker wordt om autoschade te melden. Aan de hand van een aantal vragen (die gelijk zijn voor alle partijen die bij een aanrijding betrokken zijn) kan eenvoudig de schade gemeld worden. De app is al enorm vaak gedownload en er worden steeds meer schademeldingen via de app gedaan. Daaruit kan dus geconcludeerd worden dat schade melden via een app erg populair is. De app kan door automobilisten, motorrijders en fietsers gebruikt worden.

Eenvoudig en snel situatie rond ongeval in beeld brengen

Met de app MobielSchadeMelden kan iedereen die bij een verkeersongeval betrokken raakt eenvoudig en snel de situatie rond het ongeval in beeld brengen. De verzekeringskwestie kan daardoor direct afgehandeld worden. De app kan ook gebruikt worden bij schades wanneer er geen verzekeraars bij betrokken worden. De app is ideaal voor zowel verzekerden als verzekeraars. Een bijkomend voordeel van de app is namelijk dat een meer grondige registratie van ongevallen op den duur zorgt voor betrouwbare analyses en in de toekomst benodigde maatregelen. Ook wegbeheerders krijgen met de data uit de app een beter inzicht in wat de oorzaken van ongevallen zijn. Op basis van deze data kunnen zij verbeteringen doorvoeren om de verkeersveiligheid te verbeteren. De politie kan met de data een efficiëntere verkeershandhaving verzorgen op locaties die daarom vragen.

Tip: Autoverzekering vergelijken? Klik hier voor een uitgebreide vergelijking.

Een schade melden kan binnen 10 minuten

Het digitale invulformulier welke u te zien krijgt in de autoschade app MobielSchadeMelden kan ook bekeken worden via mobielschademelden.nl. Mocht u dus geen app willen downloaden en installeren, dan kunt u ook rechtstreeks gebruikmaken van dit online schadeformulier. Met de app is het niet meer nodig om formulieren in te vullen en op te sturen. Er vindt een directe afhandeling van de schade plaats met de verzekeraar of leasemaatschappij. De schriftelijke handtekening is bij het digitale invulformulier vervangen door een elektronische handtekening d.m.v. een SMS-code.

Voor welke devices kan de app MobielSchadeMelden gedownload worden?
De app MobielSchadeMelden kan voor alle mobiele besturingssystemen (smartphones en tablets) gratis gedownload worden. Dus voor iOS (iPhone, iPad), Android OS (b.v. Samsung Galaxy, Samsung A, Tab) en Windows Phone (Lumia).

Demoversie voor een proefmelding
Verbond van Verzekeraars heeft ook een demoversie beschikbaar van MobielSchadeMelden. Deze demoversie kan gevonden worden op de webpagina:
demo.abzportal.nl/ongeval-support/. Met de demonstratie versie krijgt u een goed beeld van hoe schade zoals autoschade direct online gemeld kan worden. Zeker aan te raden om eens uit te proberen. Zodoende kunt u sneller autoschade melden met MobielSchadeMelden voor wanneer u echt betrokken raakt bij een ongeval, oefening baart immers kunst.

Voordat u begint

Voordat u begint met de MobielSchadeMelden app is het belangrijk dat u om uw veiligheid denkt. Indien er alleen sprake is van blikschade kunt u hinder
voorkomen door naar een veilige plek te gaan om de schade af te handelen. Indien mogelijk is het zeer verstandig om foto’s van het ongeval ter plaatse te maken. Dit kan helpen in de afwikkeling van de schade (sneller en efficiënter).

Voor wie is MobielSchadeMelden geschikt?
MobielSchadeMelden kan gebruikt worden door automobilisten, motorrijders en fietsers.

Wanneer kan MobielSchadeMelden niet gebruik worden?
Wanneer u een aanrijding met een buitenlands voertuig hebt of wanneer er sprake is van gewonden dan kunt u de MobielSchadeMelden app niet gebruiken.

Verzekeraars die deelnemen aan MobielSchadeMelden

De meeste verzekeraars en lease maatschappijen nemen deel aan MobielSchadeMelden. Mocht uw verzekeraar hieronder erbij staan dat weet u zeker dat wanneer u een melding via MobielSchadeMelden hebt gedaan u geen Europees schade aangifte formulier meer hoeft in te vullen. Deze verzekeraars en lease maatschappijen accepteren dus uw melding zonder dat nog een papieren schademelding ingevuld hoeft te worden. Mocht het zo zijn dat u bij een verzekeraar zit die nog niet is aangesloten bij MobielSchadeMelden, dan wordt u hiervan tijdens het melden van de schade op de hoogte gebracht.

A
AEGON, ALD Automotive, ASR, Allianz, Allsecur, Arval

C
Centraal Beheer Achmea, Centraal Beheer Achmea Volmacht, Connect Assuradeuren

D
Delta Lloyd, DirectLease, Ditzo

F
FBTO

G
GFD Assuradeuren BV

H
Hoeksche Waard Assuradeuren

I
ING Insurance Services, Independer.nl, Interpolis

J
J&T Autolease.B.V., JRA Assuradeuren B.V.

L
London

M
Mercedes-Benz Insurance Services

O
OHRA, Orion

P
PolisPartner

R
REAAL, RVS, Ruitschade

T
TVM verzekeringen

U
Unigarant Verzekeringen, Univé Schade

V
Van Steensel Assurantiën, Voogd & Voogd Verzekeringen

4.3/515 ratings
Gerelateerde artikelen