Allianz komt met ‘ontzorgende’ reisverzekering

Leestijd: 2 minuten

Wie op vakantie gaat of om een andere reden op reis moet wil over het algemeen in elk geval kunnen genieten. Daarbij helpt het natuurlijk wanneer de reisverzekering goed in orde is. Nu zijn reisverzekeringen over het algemeen prima in orde, maar toch treedt er regelmatig stress op wanneer de dekking van een reisverzekering echt nodig blijkt te zijn. In dat geval worden de kleine lettertjes namelijk plotseling erg belangrijk.

Toegegeven, van te voren had u kunnen weten hoe het zit door alle voorwaarden goed door te lezen, maar laten we eerlijk zijn: het aantal mensen dat dit echt doet is erg klein. Omdat de roep om een alles omvattende reisverzekering steeds sterker werd is Allianz in dat gat gesprongen. Het resultaat is een reisverzekering die de verzekerde volledig “ontzorgt”, althans in de woorden van Allianz.

(vrijwel) alles inbegrepen

De reisverzekering van Allianz is aan de ene kant bijzonder te noemen, maar tegelijkertijd is het concept eigenlijk vrij logisch. Zo ongeveer alle mogelijke situaties die u tijdens een tripje of vakantie kunt tegenkomen vallen onder de dekking van de Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering. De reden om aanvullende modules af te sluiten vervalt dus bij deze verzekering. Wat ook wel interessant is, dat is dat Allianz bij deze verzekering geen onderscheid maakt tussen een plezierreisje en een zakenreis. Voorbeelden van zaken die standaard gedekt zijn, zijn onder meer pechhulp aan voertuigen (zowel de eigen auto of motor als een huurauto) en waardevolle bezittingen (tot maximaal 25.000 euro per reis).

Annuleren

Ook op het gebied van annuleren is de Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering behoorlijk vooruitstrevend. Meestal zijn er namelijk behoorlijk strenge eisen gemoeid met het kunnen annuleren van een reis. Bij deze verzekering geldt dat echter niet. In vrijwel alle gevallen kan een reis kosteloos geannuleerd worden, waarbij een maximaal bedrag vergoed wordt van 20.000 euro. overigens is het wel zo dat er een reden voor de annulering gegeven moet worden. Het simpele feit dat iemand gewoon geen zin meer heeft om op reis te gaan is niet voldoende om de annulering vergoed te krijgen. Dat zou overigens ook wel heel ver gaan.

Meerdere mensen op één verzekering

Reist u met verschillende mensen dan kunt u die (tot een bepaald maximum) op één verzekering ‘bijschrijven’. Nu is het zo dat de meeste reisverzekeraars al wel de mogelijkheid bieden om gezinsleden mee te verzekeren, maar Allianz gaat met de Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering toch nog een stukje verder. Zo kan ook een volwassene of een kind dat niet tot het gezin behoort maar wel mee op reis gaat aan de verzekering worden toegevoegd.