10 Interessante Creditcard Weetjes

Leestijd: 2 minuten

Wist jij dat er creditcards met goud en diamanten bestaan? Of wat de meest exclusieve creditcard ter wereld is? Wij hebben 10 creditcard weetjes op een rij gezet.

1. 10.000 Transacties Per Seconde

Per seconde vinden er wereldwijd ongeveer tienduizend creditcard transacties plaats, per uur zijn dit er 36.000.000  (36 Miljoen!).

2. Een Creditcard met Goud en Diamanten

De Dubai First Royal MasterCard heeft aan de linker- en bovenzijde een gouden randje en in het midden van de kaart is een diamant te vinden. Voordat je deze kaart aan wilt gaan vragen.. De card is alleen op uitnodiging en te verkrijgen en is voorbehouden aan een select groepje superrijken.

3. Alle Creditcards zijn even groot

Alle creditcards ter wereld hebben hetzelfde formaat, namelijk 85.60 mm × 53.98 mm. Dit is gelijk aan de ISO 7810 standaard.

4. Het eerste cijfer van je creditcard nummer geeft aan wie de card uitgegeven heeft

  • 1 & 2 staan voor luchtvaartmaatschappijen
  • 3 staat voor de reis- en entertainmentbranche
  • 4 & 5 geeft aan dat de card door een bank of financiele instelling is uitgegeven
  • 6 staat voor retailers
  • 7 staat voor petrotechnische bedrijven
  • 8 staat voor telecombedrijven
  • 0 & 9 is voor overige bedrijven

5. Wereldwijd zijn er meer dan 1,5 miljard Creditcards in circulatie

Best veel op een totale wereldbevolking van iets meer dan 7 Miljard mensen. Let wel op dat de gemiddelde Amerikaan 3 of meer creditcards heeft en dit gemiddelde in andere landen veel lager ligt.

6. 1497 Creditcards; Een Wereldrecord

De Amerikaan Walter Cavanagh heeft onlangs een Guinness wereldrecord gevestigd omdat hij 1497 creditcards bezit. Totaal wegen deze cards bijna 18 Kilo.

7. Creditcards van papier?

De eerste ¨creditcards¨ waren van papier en hadden een limiet van 300 Amerikaanse Dollars.

8. Visa International Service Association

Je had het waarschijnlijk al geraden, maar dit is waar VISA voor staat. Tot en met 1976 heette VISA BankAmericard tot dat het de naam VISA kreeg.

9. De Meest geaccepteerde Card is…

De VISA Card. Visa Cards worden werelwijd in meer dan 150 landen geaccepteerd en zijn daarmee globaal de meest geaccepteerde creditcards.

10. De Meest exclusieve Creditcard is..

De American Express Centurion Card welke mensen ook vaak de ¨Black Card¨ noemen. De kaart kost $7500 om mee te starten en daarna $2500 per jaar. Bezitters van deze exclusieve American Express card hebben toegang tot speciale VIP lounges op luchthavens en evenementen, krijgen upgrades in hotels, hebben en een persoonlijke concierge die 24/7 voor ze klaar staat om dingen te regelen en nog veel meer exclusieve extraatjes.

Interessant artikel en wil je het met je vrienden delen? Klik dan op 1 van de sociale netwerken hieronder.